lördag 24 september 2011

Valp blev lämnad ensam

I Västerbottens kurieren hittade jag en till artikel som gäller hundar och den här gången en valp.

En man som även här är boende i Umeå  har blivit av med sin  12 till 13 veckor gamla jämthundvalp. Anledningen till att han har blivit av med valpen är för att han har lämnat den ensam i flera timmar. Hur många timmar framkommer inte men om man läser i kommentarerna till artikeln så gäller det runt 17 timmar som valpen har varit själv.

Länsstyrelsen har tagit hand om valpen och den ska nu omplaceras eller säljas.

Om det är sant att en så liten valp har blivit lämnad ensam i så många timmar är det riktigt hemsk. Hur tänkte mannen och varför lämnade han den ensam så länge. Enligt djurskyddslagen får en valp under 4 månader bara lämnas ensam i kortare stunder. Jag blir så förbannad igen och vilket trauma den lilla valpen måste ha känt. Att lämna en vuxen hund ensam så länge är naturligtvis inte heller acceptabelt men den tar det nog bra mycket bättre än en liten valp som nyss har lämnat sin mamma..








3 kommentarer:

Zallek - Kellaz sa...

Usch! Det finns så många som inte borde ha hund. Man viil ta hand om dem alla.

Ninni sa...

Helt sjukt hur folk kan behandla hundar ibland...

Du såg helt rätt i att hon satt nära hindret, egentligen hade jag velat ha henne ännu närmare, men det insåg jag för sent.. Sitter hon riktigt nära så är det större chans att hon tar sig över hindret än springer runt det, om hon inte gör som på förra tävlingen när hon satt och solade hela tiden :p Irriterande nog så körde jag hopp över hinder på en annan plan i pausen som blev mellan platsen och resten av momenten, och nog fan fungerade det då! Skithund :p

Jag har ingen koll på var i världen du befinner dig. Det råkar inte vara nära Sthlm? Jag hade gärna kommit för att kolla på er och filma annars. Vad du kan göra är ju att ta med någon kompaktkamera att filma med och be någon medtävlande att filma er, det borde ju kunna fungera? Jag håller tummarna för att ni slår det tidigare rekordet!

Ann-Margret o Vinja sa...

Usch vilka idioter det finns :( Hur puckad får man vara som lämnar en valp så länge. Hoppas att han får nått straff och att valpen hittar ett nytt hem där dom har nått vett i knoppen.