Änglar
Maysan
Xemxija Almost An Angel
Född: 13 November 2002 Somnade in 4 Mars 2012
Mamma: Ch Faouziah´s Ankhesunamun
Pappa: Ch Sovrin Superman

Meriter: Svensk Utställningschampion, Svensk Lure Coursing Champion, Rallylydnadsdiplom i Nybörjarklass, 1#toppfaraound LC 2005, Bästa svenskfödda faraohund på LC tävlingen i Tammsvik 2005. Mamma till Xemxijas D-kull 2006, Ett tredjepris i lydnadsklass 1 8 år gammal. En godkänd tävling i rallylydnad fortsättningsklassen-

Maya var min första faraohund och min själsfrände. Jag saknar henne så mycket och hon var verkligen min hund ut i svansspetsen. Vi har haft så mycket roligt tillsammans jag och min speciella Maysan. Hon visade mig faraohundarnas magiska värld och för det är jag henne evigt tacksam. Maya fick allt för tidigt somna in pga sköldskötelcancer endast 9 år gammal. När jag tänker efter nu när tiden var inne så är jag säker på att hon då tackade mig för att hon fick somna in som hon var så lugn. Maysan gillade inte att gå till veterinären men den dagen så var hon så lugn och glad och somnade in i mitt knä. Saknar dig så och jag hoppas att du nu skäller och springer som du älskade att göra. 
Anka 
Faouziah´s Ankhesunamun
Född : 6 Januari 2000   Somnade in 31 Maj 2012
Mamma:  Ch Farao Anubis Isis
Pappa: Ch Antefa´s Jabbah Kaa
Meriter: Internationell, Nordisk, Svensk, Norsk, Dansk utställningschampion, 2 Lure Coursing cert
Anka var en väldigt speciell hund. Hon kom till mig i fyra års åldern och pratade sig in i min familj både med gråa hår och glada skratt. Alla som träffade Anka kommer ihåg henne och pratar gärna om henne. Hon visste hur hon skulle ta sig in i människors hjärtan. Anka gillade att tillbringa sin ålderdom ute i trädgården och äta allt som kunde ätas. Hon var även barnsligt förtjust i vatten och kunde gräva hur länge som helst efter stenar i sjöar och diken. När hon var yngre och tävlade i LC så sprang hon gärna men inte så fort som hon hade blivit vis med åldern. Varför jaga trasan som en galning när jag ändå kommer fram till slut och får ta den. 

Ankan jag är så glad att jag fick lära känna dig och ett stort tack till Lotta Smedin som lät mig förvalta dig ända till slutet. Du var mycket älskad och är det fortfarande i våra hjärtan även om du inte längre finns bland oss. Ankan somnade in pga ålder och sjukdom i mitt knä.  Hoppas att du har återförenats med dina barn Maya och Kalle och att du nu jagar många kaninerDet finns en bro som sammanför himmel o jord.
Den kallas för Regnbågsbron på grund av alla dess färger.
Denna sida av bron är ängarnas, kullarnas och dalarnas land
med frodigt grönt gräs.
När ett älskat husdjur dör, flyttar det till denna plats.
Där finns det alltid mat och vatten och ett varmt vårväder.
De gamla och svaga djuren blir unga igen.
De lemlästade blir åter hela.
De leker med varandra hela dagarna.
Endast en sak saknas.
De är inte tillsammans med de speciella personer som
Älskade dem på jorden.
Så varje dag springer och leker dom till dess den dagen kommer
När ett av djuren plötsligt stannar och tittar upp!
Nosen rycker till, öronen lystrar!
Djuret rusar plötsligt upp från gruppen!
Du har iakttagits och när du och din vän möts tar du
Han eller Henne i dina armar och ni omfamnas.
Ditt ansikte pussas om och om igen och du möter åter
Blicken av din trofasta vän.
Sedan korsar ni regnbågsbron tillsammans
För att aldrig skiljas mer¨