fredag 23 september 2011

Skolflicka blev biten av hund

I västerbottens kuriren kan man läsa om en skolflicka som blev biten av en hund i Umeå.

Hunden togs med till skolan av familjens 10- åriga flicka utan att föräldrarna visste om det. Den 10- åriga flickan passerar då en annan flicka som säger " fin hund " var av hunden biter den passerande flickan i armen. Det blir inga allvarliga skador mer än blåmärken och en sönderbiten tröja.

Den 10-åriga flickans föräldrar beklagar händelsen och bedyrar att det inte kommer att hända igen. Hunden det gäller är en 2- årig korsning mellan schäfer/rottweilar som har kommit till familjen som en omplacering där han under sina tidiga månader i livet varit instängd i bur. Familjen tycker att de har lyckats bra med att träna och socialisera hunden efter hans dramatiskt första månader i livet.

Hundens ägare beskriver hunden som snäll och att den gillar barn. Men den gillar inte när det kommer flera imot den. Händelsen är polisanmäld.

Min första tanke är. Brukar flickan få gå ut med hunden själv som hon tog den och gick ut. Jag hoppas verkligen inte att det är så. Det här är ingen hund som en 10 -årig flicka ska promenera med. Sedan funderar jag så klart varför hon gick till skolan med hunden. Jag tycker att det är en väldigt tragisk händelse som kunde ha undvikits.

Mitt plastbarn skulle aldrig komma på tanken att gå ut med våra hundar. Hon får nästan aldrig gå med dem på promenaderna även om vi är med. Enbart pga att hon inte har kontroll över dem. Om hon är hemma själv så får hon inte släppa ut dem på gården ens ifall det skulle hända nått. Nej jag funderar som sagt varför flickan tog hunden på en promenad.

3 kommentarer:

Siriosmilla sa...

Svårt att förstå hur flickan tänker. När man är 10 borde man väl ha mer vett än att ta med hunden till skolan, eller?

Ninni sa...

Usch så tråkig händelse.. Har själv sett små barn gå ute med på tok för stora hundar här i området och bara väntar på att det händer en olycka någon gång... Förstår inte hur föräldrarna vågar låta barnen gå ut med hundarna sådär.

Som svar på din kommentar:
Jag har som tur är insett att det bästa för min tant är om jag helt struntar i allt "som man ska göra" när hundarna blir dåliga i magen, oavsett hur dålig hon är. Förr, när jag följde konstens alla regler, tog det minst en vecka innan hon blev bra. Nu när jag gör "på mitt sätt" så blir hon alltid bra på en halv dag :) M.a.o. mår hon fint nu, även om hon är lite sur på mig för att jag varit så otroligt tråkig idag ;)

Surt när det är löprelaterat sådär.. Men lite intressant hur olika det kan vara. Mina dårar blir, om möjligt, mer matfixarade än någonsin efter löpen :p Hoppas du kommer på något som fungerar!

Tävlingen är imorgon, lördag :) Den kommer både filmas och fotograferas, så det kommer upp på nätet direkt när jag återvänt hem.

Quila o Ronja sa...

Så tråkigt att sådana här saker ska behöva hända. Klart man tror att en 10-årig tjej, vet att hon inte klarar en så stor hund själv. Konstigt!