måndag 24 oktober 2011

Vi har en paus i några dagar för mitt hjärta gråter

Idag har jag fått provsvaret på Mayas biopsi och jag gråter av hela min själ. Jag gråter när jag skriver det här men min blogg handlar om glädje och sorg och om hur det är att äga hundar därför delar jag även med mig av min sorg. Vi tänker alltid att våra vänner ska leva med oss för alltid men så blir det inte har jag fått besannat idag. Jag har alltid levt med tanken att Maya ska gå bort av ålderdom det kommer inte heller längre att hända :( Jag är nu glad om vi får fira hennes nioårsdag i November. Jag måste också bestämma mig för när det ska vara dax att gå vidare för Maysan. Men så länge hon är glad och inte för påverkad så får hon vara kvar hos oss.


Jag hade ställt in mig på att det kunde vara dåligt men ändå så känns det så hemskt. Maya har en elakartad tumör i halsen som är snabbväxande och antagligen sitter på sköldsköteln. Den går inte heller att operera bort. Den kommer tillslut att påverka mat och luftstupe så hon får problem att andas och äta. Jag tror faktiskt att den redan gör det. Som jag inte kan säga hur läge hon har haft den så kan vi inte heller säga hur fort den växer. När jag tänker efter så var hon flåsig i somras när vi tränade och gjorde lite grymtningar. Tänkte att så brukar hon inte låta men funderade inte så mycket på det. Sedan när hon blev hes och inte ville skälla så var det ju nått som inte stämde och sökte hjälp och idag kom domen. Veterinären som ringde var så snäll och tålmodig fast jag grinade i telefonen. Stor guldstjärna till honom. Kan inte vara lätt att leverera ett sådant beslut.


Så jag tar en paus i vårat bloggande tills jag har hittat tillbaka till mig själv igen även om sorgen alltid kommer att ligga där under ytan. Jag hoppas att ni hittar tillbaka till oss då igen. Och det viktigaste ta hand om era vänner vi vet aldrig hur lång tid vi har kvar tillsammans.


23 kommentarer:

Quila o Ronja sa...

Åh, vad jobbigt. Finns inga tröstande ord nu. Sänder kramar.

Hanna aka Lilla My sa...

Styrkekramar i massor.

Lina sa...

Vill bara skicka en tanke♥ ..vet hur jobbigt det är att få ett sådant beslut och att sedan släppa iväg dem! Inget man önskar någon. Ta hand om er och kämpa på! Kram

Sandra sa...

Orätvisan är stor! Är ledsen för er skull att det skulle vara ett sånt förjävligt besked :( Se till att njut av er tid ihop nu, ha kul! Massor med styrkekramar till er.

Ann-Margret o Vinja sa...

Men usch vad jobbigt :( Stackars dig att få ett sånt besked. Förstår det är jätte jobbigt nu.

Tänker på dig massor och hoppas du kommer tillbaka när du orkar.

Många styrkekramar från mig och Vinja <3

[Anna] sa...

Vi beklagar sorgen!! Mängder med tröstkramar! //Anna Bilbo Gimli & F

Britt Marie o Rudi sa...

Åh, så oerhört sorgligt. Tänker mycket på er och hoppas att ni trots allt får en fin sista tid tillsammans. Så klart finns vi kvar här när du orkar komma tillbaka. Varma kramar från oss.

Anonym sa...

Tänker på er i denna svåra stund<3<3<3

Siriosmilla sa...

Ett sånt tråkigt besked! Vi tänker på er och hoppas att ni ändå kan njuta av tiden! De djur som lämnar oss kommer alltid att finnas kvar i våra tankar men så småningom kommer vi att minnas dem med ett leende på läpparna!

Cajsa och Ozzy sa...

<3

Carina sa...

<3<3

Katarina sa...

Så ledsen jag blir av att läsa detta. Skulle vilja ge dig en jättestor styrkekram!
<3

Matilda - Aqua Seer's Kennel sa...

<3 Vet hur det är att få ta bort en vän för tidigt. Styrke kramar till er...

Christina Klosterberg sa...

Tänker på dig och Maya.

Eva sa...

Kramar från oss!
Vi finns kvar när du orkar och under tiden tänker jag på er.

Malin & Dexter sa...

Sänder en styrke tanke till dig och Maya.
Har länkat din blogg, hoppas det är okej.

Ninni sa...

Fy så hemskt... Skickar ett gäng tröstkramar till er... Så jäkla synd att det ska behöva bli såhär.

Grabbarna boys sa...

Nej, vad tråkigt!!
Vi tänker på er och passa på att njut av varenda sekund ni har kvar tillsammans.
Vov kram!!

Zallek - Kellaz sa...

Ta hand om Maya ordentligt nu och bara rå om varandra. Vi tänker på er!

Foxylady sa...

8/ finns inge ord men vi tänker på er. Sånt är aldrig något man kan se lätt på... ta den tid ni behöver...
Vi ses igen när du är redo.

becca & olga sa...

Usch jag beklagar verkligen! Förstår att det är en stor sorg att det är fruktansvärt jobbigt för er nu. Tänker på maya men även på dig! Hoppas att hon får vara relativt bra sista tiden och att du ändå får känna att du gör det slutliga valet för hennes skull, vilket hon kommer att tacka dig för <3 Styrkekramar från oss

Sara sa...

Skickar en stor Kram till er <3

Anna G sa...

Fy fan vad jobbigt! Tillåt dig att vara ordentligt ledsen till en början och ta beslutet sen när det är lättare att tänka rationellt.
Stora kramar!