måndag 10 oktober 2011

Nu är hon hemma igen mitt hjärta

Här ligger hon Maysan nerbäddad i sin biabädd. Hade tänkt att hon skulle få ligga inne i plastbarnet säng men hon slog sig ner i bädden framför tv och då får hon väll ligga kvar där. Hade hon inte velat ligga där så hade hon väl lagt sig någon annanstans stumpan. Det enda jag är lite orolig för är att hon inte har kissat sedan i morse. Men hon var lite för vinglig på benen när vi kom hem för att övertala henne att göra det på gården. Det blir en lång kväll för mig som jag vill att hon ska kissa innan vi somnar.

Veterinären har tagit prover på två konstiga saker som han uttryckte det som kunde vara sköldsköteln. Det var i alla fall inga lymfor som var konstiga och svullna. Sedan var hennes vita blodkroppar under normalt värde och det kunde tyda på en infektion som hade funnits i kroppen under en lång tid. Hon fick antibiotika och kortison som hon ska äta. Och ta det lugnt i ca 2 veckor. De har snittat henne fram på halsen så hon har kanske 7 stygn där som nu ska läkas fint. Ingen tratt som den skulle vara i vägen men kanske strumpor på bakfötterna :) så hon inte kan klia upp det.

Jag håller nu alla tummar och tår för att det är sköldsköteln. Det verkar inte vara speciellt roligt om det är den och den är förstorad. Inte lika lätt att behandla en överproduktion som en underproduktion verkar det som. Men jag ska inte ta ut nått i förväg utan väntar nu på provsvaren.

Har i alla fall bestämt mig för att om Maya också har fel på sköldsköteln så ska jag även ta ett prov på Astrid angående den. De är ju trotts allt släkt.

Men det är inte billigt att ha hund. Själva räkning gick på över 11,000 kr så jag är jävligt glad att Maya är försäkrad så det bara blev 2400 kr i stället. Medicinen gick på nästan 500 kr också. Men vad är lite pengar när kanske älsklingen kan få hjälp.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Men liten gosing. Freja och Astas flock håller alla tassar och tår för henne.

Siriosmilla sa...

Håller alla tummar och tassar vi har för att det ska gå bra för er!

Anonym sa...

Åh vad glad jag är för eran skull. Jag håller oxå tummarna för sköldkörteln. Daisy hälsar och är glad för sin kompis )

Grabbarna boys sa...

Vad skönt att höra att det gick bra hos vetrinären, vi håller också alla klor o tummar att provsvaren är bra.
Ha det så bra.
Vov o kram!

Christina Klosterberg sa...

Hoppas hon blir bra snart och att mediciner hjälper.

Arlo sa...

Nu hoppas vi verkligen att Maysan har kissat så ni får en lugnare natt. Hoppas också på bra provsvar förstås!

Cajsa och Ozzy sa...

Hoppas allt går bra me lilla stumpan!!<3

Zallek - Kellaz sa...

Hoppas hon blir en frisk kamel snart.