fredag 21 oktober 2011

Så hur är det med Maya Piraya


Några som läser här i bloggen kanske funderar hur det är med Maya. Har ju inte skrivit nått alls om det. Jag har varit väldigt oroligt för min Maya men nu känns det mycket bättre. Maya är en glad kamel som för tillfället gillar livet väldigt mycket. Hon är pigg och glad och faktiskt gladare än innan operationen så medicien har nog gjort susen på henne. Eller nått har den i alla fall gjort för hon luktar inte längre som en stinkande tunna i munnen. Nu luktar hon ingenting och det funderar jag så klart på vad det betyder. Jag har alltid trott att det beror på att hon har haft lätt för att få tandsten. Men nu måste det tyda på nått annat. Hon äter starkt antibiotika och kortison som nu är på nedtrappning.

Maya var själv förra helgen och det gjorde verkligen susen på henne. Hon ligger nu under täcket varje natt och det har hon inte gjort på väldigt länge. När jag går och lägger mig så kommer hon efter. Precis som det var förr <3 Hon tar nu för sig även när de andra kamelerna är hemma och jag ger henne lite extra genom att uppmärksamma henne lite mer. Astrid håller ibland på att bli tokig pga av det. Vår väldigt bortskämda kamel.

Men det roligaste av allt i det hela är att hon ÄTER utan problem och hon vill verkligen ha mat. Hon står och springer runt med de andra när det vankas mat och viftar på svansen. Så har det typ aldrig varit :) Hon har gått i från att äta stekt kyckligfile till nästan en hel portion uppblött hundmat och sedan får hon pedigrees hundmat på burk till. Det gillar hon verkligen.

Promenaderna är väldigt stillsamma och vi går typ bara 1 km för att inte påfresta såret på halsen. Jag antar att der rör sig endel där när hon går och som ni kan se så läker det jättefint. På måndag ska vi ta stygnen och då kan vi ju börja motionera lite mera. Det kommer hon att gilla. Har inte fått svar på varken sköldskötelprovet eller biopsin. Men veterinären som har hand om det och som tydligen bara kan berätta om provsvaret kommer in på måndag och jobbar. Så vi hoppas att provsvaret då har kommit men det borde det ha gjort som det då har gått två veckor.









14 kommentarer:

Foxylady sa...

Åh va kul att höra 8D

Katarina sa...

Vad skönt att det går åt rätt håll!

Britt Marie o Rudi sa...

Det var goda nyheter! Ha en fin helg!

Siriosmilla sa...

Härligt!!!

Siriosmilla sa...

Nej, tack! Inga pinnar! Rymmer dom har man inga krukväxter kvar. Ja, de är väl inte så snygga nu heller men det skulle kunna bli ännu mindre grönt på dem......

Lyckopiller sa...

Så skönt att höra att det blir bättre!

Quila o Ronja sa...

Men åh, vad roligt att höra. Visst blir man glad när allt bara vänder till det bättre. När du beskriver henne, ser jag flera likheter med Quila. Hon har varit mycket sjuk, med en det ena, en det andra. Nu som först, har hon verkligen börjat "leva" igen.
Nu hoppas vi på att "Maya Piraya´s" provsvar är ok!
Ha en skön helg
Kram

Eva sa...

Jättesnygg läkning!
Kul att läsa om ätandet, det säger mycket om tillfrisknande tycker jag:)
SV Iris-matten tackar för support! I mår något bättre nu (skrivit lite)
Och fertil siames är lika illa... Behöll Petrus okastrerad till c:a 1 års ålder för hans stamtavla. Jättekul......... ;D
(Kul däremot att hitta nå'n mer som gillar galna katter:) Lagt er i lista vilket jag förutsätter är ok!)

Eva sa...

Siamessläkting i mindre utrymme...?
Skull er sjäba!!!;)))

Eva sa...

Usch vad jag är jobbig... Men nu har jag satt in ett gammalt inlägg i repris för din Iris:)

Ann-Margret o Vinja sa...

Vad skönt att Maya mår bra nu och att hon även äter bättre :) Skönt att stygnen snart ska tas så hon kan få gå lite längre promenader.
Hoppas att du snart får provsvaren också.

Kram

becca & olga sa...

Vad skönt att hon blir bättre!!inte kul när de blir dåliga, man blir ju så hjälplös! Men jag har missat lite vilken typ av operation det var hon fick?

Sofia sa...

Skönt att det går åt rätt håll! :)

Ninni sa...

Underbart att det blivit så mycket bättre! :D