fredag 28 oktober 2011

Jag och Maya ska till Ulltuna

Den tionde november ska jag och Maya åka till Ulltuna för att träffa onkologi specialisten Henrik von Euler.


Jag vet inte vad mötet kommer att ge men jag blev lite skeptiskt angående mitt djursjukhus när jag lästa provsvaren på biopsierna. Det verkade nästan som att veterinären inte har märkt upp från var biopsierna är tagna som de som har haft provsvaren inte riktigt förstår hur de är tagna. Ja så då kände jag att jag kanske vill gå vidare. Så jag har blivit rekomenderad att söka mig till Ulltuna och Henrik. Mitt djursjukhus sa även att en datormografi kanske skulle bli nödvändig att genomföra för att se var tumören sitter och på Ulltuna var det mycket billigare än på Strömsholm. Så en sådan är också inbokad i fall att.


I alla fall så är det så att i ett av de fem biopsierna så visar det på Karcionom men att de inte kan avgöra var i från den växer. Tydligen så visar ingen struktur att den växer på sköldsköteln eller att den kommer från någon spottkötel. Så provsvaret är lite frågande.


Jag hoppas att Henrik kan klämma på Maya och säga vad han tror. Jag hoppas att han har känt och har erfarenhet på många tumörer som växer i halsar. Det jag vill få ut av besöket är att veta om det är nått jag kan göra för att Maya ska må så bra som möjligt. Just nu äter hon en tablett kortison om dagen för att det har en avsvällande effekt på området runt tumören. Men hon kanske behöver mer kortison och det hoppas jag bla att Henrik kan svara på. Hon kanske även har en tumör som växer på mjukdelar och det är ju mycket bättre än på ett organ.


Känns inte så bra att få vänta. Jag vill åka NU men frågar vi Maya vill hon inte åka alls ;) Jag är så klart fortfarande ledsen men det känns nu mycket bättre. Jag har gråtit en hel del men nu lever vi som vanligt igen. Maya har i två dagar nu sprungit och busat med sin dotter på gården <3 och det är så härligt att se att hon är så glad och busig. Kanske ska ta dem till en rastgård här någon dag. Men risken är att Maya bara går runt och kissar hela tiden. Men hon blir ju välrastad i alla fall :)


12 kommentarer:

Hanna aka Lilla My sa...

Styrkekramar. Håller tummarna för er.

Quila o Ronja sa...

Väntan.........den är så jobbig. Hoppas ni får några vettiga svar på Ulltuna. Kul att se henne leka och busa, eller hur?
Kram

Katarina sa...

Hoppas du får ett positivt svar.
Styrkekram!

Britt Marie o Rudi sa...

Så bra att du orkade ta tag i att boka en specialist och få en second opinion! Hoppas...hoppas....

Anonym sa...

Hoppas att du får ett sanningsenligt svar. Själv blir jag lite oroad över kompetensen på falu djursjukhus, hör bara negativa omdömen. Intressant att höra om hans bedömning kommer att skilja sig från den första veterinären.

Ann-Margret o Vinja sa...

Vad bra att du fått tid hos en specialist som borde kunna ge dig ett bättre svar hur det ligger till.
Förstår att det är jobbigt att vänta.
Skönt att Maya är pigg och glad i alla fall och orkar busa lite med sin dotter :)

Kram

Eva sa...

Alltid bra med en välrastad hund:)
Allvarligt talat är du ju mycket klok som tagit det här steget! Hoppas du får svar som du känner att du kan lita på. Och bra sådana då...
Skönt att "höra" hon är lika glad i livet!
PUSS till henne!

Grabbarna boys sa...

En väntan är alltid jobbig...och vi håller så klart alla tummar o klor att svaren blir bra!!
Vov o kram!

Sandra sa...

Tänker på er! kram

klackar & kaffe sa...

tävla på klackar och kaffe om en egendesignad almanacka från TryckDig! HÄR: http://klackarochkaffe.se/2011/10/31/tavling-tryckdig/

becca & olga sa...

Hoppas det går bra på ulltuna<3 Skönt att maya varit lite piggare ett tag nu med <3 tråkigt att idet känns som om de slarvat med proverna, men får hoppas att det iaf för ngt gott med sig...
Styrkekramar

Ninni sa...

Dags att hålla tummarna igen med andra ord! Nästa torsdag alltså... Hoppas ni får svar snabbt!