onsdag 5 oktober 2011

Kamelernas mat och sovklocka

Vi kan säga att kamelernas och min mat och sovklocka inte synkar för tillfället ;) Vet inte vad som har hänt men de vill absolut inte sova till åtta. Släpper ut dem vid tolv på natten för sista kissen som då blir på gården och tänker att nu kan jag väl få sova lite längre. Men nej det får jag inte. Klockan sju eller halv åtta börjar de stampa runt uppe och då vill Anka gå uuuuut. Eller så kommer Astrid ner som en virvelvind och säger god morgon, god morgon nu är det bästa dagen i mitt liv.


Så nu är kamelerna mätta och sover på maten. Matten är trött och sitter här och funderar om vi ska sova middag ;) Någon som känner igen sig eller sover era hundar lydigt tills ni går upp. Jag tror att det största problemet är att de har fått lite tidiga vanor när vi har jobbat som de håller kvar vid och gillar ;)


7 kommentarer:

[Anna] sa...

Bilbo sover troget tills man kliver upp men Gimli vill upp klockan 6 senast, någon gång till halv 7 men då spelar det inge roll om jag varit ut med dom 20 eller 22 det är samma visa varje morgon. Gimli är kvällstrött för kring 18 går han och lägger sig och kliver bara upp för kvällsmat eller rastning.

Ninni sa...

Haha, så skönt att man inte är ensam med att ha hundar som ibland får för sig att man SKA upp vid 7-8 bara för att äta eller absolut gå ut eller så.. och så fort de fått göra det så kan de ju sedan sova många timmar till. Knäpphundar.

Ang halsband/sele så har jag också halsband på ibland, framförallt om vi bara går någon kort rastningsrunda runt huset. Dock märker jag hur stor skillnad det är på hur de går i halsband nu mot tidigare. Det kanske inte ser ut att vara så stor skillnad om man tittar på oss, men skillnaden känns och den är underbar :)

Ann-Margret o Vinja sa...

Vinja sover tills jag går upp, tror aldrig hon kommit och väckt mig nångång även om jag soit länge.
Är väl mera ens eget samvete som gör att man inte ligger super länge. Brukar normalt vakna mellan 9 - halv 10 om inge klocka ringer eller man blir väckt på annat sätt.
Det längsta ja sovit till är nog halv 11, men då fick jag bråttom upp ;)
Så Vinja är kanon med det :)

Zallek - Kellaz sa...

Tycker faktiskt att det låter som en härlig morgon. Men skulle nog inte bli glad om jag hade så. =)

Räven sover tills jag går upp. Går jag upp innan åtta följer han inte efter, det är för tidigt. Nu har husse börjat ta morgonpromenaden innan han går till jobbet och då får han ropa på Z eftersom det blir vid sju-tiden.

Arlo sa...

Rudi är kvällstrött och morgontrött! Han skulle gärna se att vi lägger oss vid sjutiden och går inte upp förrän han blir ombedd att gå ut och kissa. Min klocka ringer strax efter fem varje morgon. Vid sex går han och jag ut på tomten så han får lätta på trycket om han vill, inte alltid han vill. Sen somnar han och hussen om. Medan jag släpar mig till jobbet i kolmörkret :-(

Cajsa och Ozzy sa...

Ozzy är en sömntuta. Får oftast väcka han=) Nu har ju jag fått tidiga mornar så då brukar han följa med upp men gå till soffan o sova vidare. O iom tidig uppstigning nu så får han tidig frukost, ibland halv 7 o då ser han ut som ett frågetecken haha. Men sedan vi ökat på motionen massor så äter han bättre nu iaf, skönt o slippa krångla me de nu när man har så mycket annat o tänka på!!

Foxylady sa...

Mina två är vana att sova så länge vi sover... ve tinte hur vi har lyckats få det såbra. Då jag oftast börjar 11 blir det runt 9tiden jag går ut med dem...är jag ledig kan det bli senare.. om de inte är dålig i magen eller likn. då är det ju bara att palla sig upp när de behöver. Husse börjar tidigt men de vill inte nån av hundarna gå upp iaf.

Får väl se hur det blir med kommande hundar, och vad man själv har för rutiner på morgonen.

8D