söndag 10 april 2011

Stackars hund

Bild lånad från Aftonbladet

Har ni idag läst om den stackars Border Collien Cassie som har blivit mattad av ägare med fish and chips. Hunden väger nu 58 kg men ska egentligen väga någonstans mellan 18-20 kg. Hunden är nu omhändertagen och satt på diet och ordinerad motion. Hunden orkar gå ca 3 minuter innan den blir trött.


Jag funderar i alla fall hur ägarna tänker när de matar i sina hundar en massa mat. Ser de inte att hunden blir tjock eller kan de helt enkelt inte sluta mata den för att det är synd om hunden om den inte får det där namsiga.


9 kommentarer:

Ann-Margret o Vinja sa...

Jag såg det där nyss i tidningen också. Hur kan man vara så elak att man göder upp sin hund så groteskt mycke :( Den ser ju nästan ut som en hund längre :(

Hoppas dom kan lyckas banta ner den så den kan få ett bra liv. Fast av vad man läste så verkade den ju inte gilla dieten som den fick nu.

Undrar hur gammal den är?? Kommer inte ihåg om det stod nått om det. Hemskt är det i alla fall.

Anonym sa...

Vad fruktansvärt!! Ikväll har vi träffats och bestämt första datumet för studiecirkeln. Lördag den 7/5 kl 1700. Vill du vara med. En plats har jag reserverat till dig. Om du är med är vi 5 stycken, då har vi tid att hjälpa varandra när vi tränar praktiskt.

Anonym sa...

Vi bestämmer datum från gång till gån men har enats om att cirkeln kommer att gå över en lång tid, därför inte varje vecka utan med glesare träffar. Kostnaden är bara för boken "kontaktkontraktet" sista upplagan.

Grabbarna boys sa...

Usch, fy vad hemskt!!
Matte läste det i tidningen innan idag och tyckte det var fruktansvärt.
Hur kan man låta en hund bli så tjock?
ha det så bra.
Vov o kram!

Quila o Ronja sa...

Fy, vad hemskt. Djurplågeri! Hoppas det går att rädda hunden. Hur tänkte ägaren????
Ha de bra
Susanne

Sandra sa...

INTE KLOKT!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Anonym sa...

Fruktansvärt!!! Usch stackars hund!

Quila o Ronja sa...

Sv. Så tråkig sommaren skulle bli, om man var tvungen att hålla sig innanför stadsgränserna :-( Hoppas det var en engångsföreteelse, att vi mötte Herr Huggorm ;-)
Ha en bra dag (Hur är det med armen?)
Kram
Susanne

Katarina sa...

Undrar om inte ägaren lider av samma problem... Förmodligen finns där ett tröstätande i botten. Stackars hund!