tisdag 26 april 2011

Årets första spårning med vänner idag

Cajsa tittar beundrande på Cattis hund Ronia ;)


Idag har jag spendar några timmar i skogen med mina vänner Cajsa och Cattis och vi har spårat tillsammans. Jag och Cajsa har viltspårat och Cattis tog ett vanligt pinnespår med sin Ronia. Tycker att alla hundarna spårade jättebra och det måste vi verkligen göra om tjejer. Även Cattis små nakentjejer har provat på att spåra blod och bacon. Lite förvirrande för de små men de kom fram till baconen utan problem. Vi hade bara älgskonkar så det kände kanske lite stort för de små. Så till dagens problem. Kommer ut i skogen utan ett snöre till klöven. Slutade med att vi fick binda en plastsnitsel runt den och dra ut den med ett koppel. Spårade bara med en hund och det fick bli Astrid som tanken är att gå ett anlagstest med henne. Idag som det var premiär blev liggtiden bara en timme.

Jag och Astrid är på väg. Jag vet inte vilket ben jag ska stå på. Svårt att märka ut var spåret börjar så jag skrev ett stort H som i här i marken. Man får inte vara dum heller :)



Det här med linan är inte alltid så lätt


Kamelen spårat med fin fint. Kolla in den nöjda svansen.


Här går hon i en cirkel som hon tappade bort sig lite. Det blåste väldigt mycket idag så jag tror att spåret hade flyttat sig just här för hon var sedan fort på spårkärnan igen


Det går bra nu som petter säger


Astrid har hittat klöven som var lika intressant som förra året. Det menas att den hade helst ätits upp.



Efter att ha trugat lite kunde hon väl äta upp en korvbit. Men hon tycker inte att det var ett så bra byte


Den är intressant klöven


Lite utvärdering efter spårningen


Jaha vad ska vi hitta på nu då?


Man kan jaga klöven när matte släppar den till bilen.




7 kommentarer:

Rudi o Matten sa...

Jag blir så glad när jag ser spårfoton. Plötsligt känns det som om jag själv är mitt uppe i ett spännande spår i skogen. Det är ju en så speciell känsla att följa en glatt spårande hund. Jag tror inte att det kan finnas någon hundaktivitet som är så välgörande och rolig för hela ekipaget!

Lisa sa...

ÅÅ så kul med lite spårning! Jag har också lite funderingar på att ge mig ut i skogen igen. Jag har ju trots att fyllt mammas (!!)frys med en massa blod och klövar :D

Anonym sa...

Härligt! Att hunden går i cirkel runt kallas för att den "ringar". Den behöver inte ha tappat spåret utan kan vara att den kontrollerar att den är på rätt väg. Domaren på anlagsprovet lärde mig det, du har troligtvis en spårnoga hund. Jag har lagt två viltspår ikväll vid 7 tiden. Imorgon ska jag gå med hundarna vid 8 på morgonen. Jättenyfike n på om Asta klarar den långa liggtiden. Freja har gjort det förut så hon fixar det nog. Tyvärr tog blodet slut så hennes spår blev alldeles för kort.

Christina Klosterberg sa...

Spåra är nog en av de bästa aktiviteter som man kan göra med hund. Då får hunden verkligen använda sina sinnen och lösa problem självständigt. Det är också väldigt mentalt tröttande. Och att få träna med andra blir ju extra roligt. Kul att det gick så bra också.

Quila o Ronja sa...

Vad kul att spårningen gick så bra med Astrid. Det är så himla kul att träna ihop med andra. Man blir mycket mera peppad.
Hm, korvbit mot klöv, njae, det var ju inte så bra deal, hihi
Kram
Susanne

Lisa sa...

Jag skulle tycka det vore jättekul att spåra ihop!! Vi borde styra upp nåt snart!
Elliot mår redan mkt bättre. Lite öm tror jag att han är, men pigg och glad :D

Ann-Margret o Vinja sa...

Vad kul att ni kommit igång att spåra lite :) Hon ser verkligen ut att gilla det :)
Kan tänka mig att byta klöven mot en korvbit inte kändes som nått bra byte för Astrid ;)