lördag 16 oktober 2010

Lite här och där idag

Idag har jag kört Anka till min mamma för att de ska mysa lite tillsammans. De har gått i ett stortmotionsspår här i Avesta och sedan har de myst i soffan. I kväll ska de smyga till kyrkogården och tända ett ljus för min mormor.

Jag och de andra två kamelerna har idag åkt runt lite i Avesta. Hälsat på hos en kompis som rustar ett gamlat missionshus och sedan var vi till Avesta BK och hoppade lite agility. Det märks att det inte är så ofta vi kör agility som Maya inte har så bra koll på vad jag vill och jag inte riktigt är van med att tänka vart jag lättast ska så för att skicka henne över hindren. Maya skulle idag först inte springa i den täckta tunnel. Hon sprang in men kom bakvägen ut igen. Men på andra försöket kom hon igenom. Kan vara så att hon tyckte att den var kalla och tung och så kan det ju också ha varit. Blev väldigt impad över att hon gick slalomen bara genom att jag visade in henne genom första porten. Jag sa inget utan gick bara bredvid och hon tog hela långa alldeles själv. Nått har jag tydligen i alla fall lärt henne bra. Pluspoäng till matte.

Astrid har ju knappt inte satt sin fot på en agilityplan men hon var så duktig. Jag blir lika impad varje gång man tar med henne till ett träningsfält. Det är som att hon där fattar grejen att vi ska göra nått tillsammans. Hela hunden lyser upp och vill bara göra saker. Jag får varje gång så dåligt samveta när jag ser det här. Nu får jag fan skärpa mig och ta tag i det här. Men jag tycker att det suger att man måste sätta sig i bilen och åka flera mil för att träna. Men jag får kanske bita i det sura äpplet och göra det. Astrid har i alla fall idag hoppat hinder, gått A-hindret och spången med galans. Sedan tränade vi även på en kort tunnel. Ibland gick hon igenom och ibland backade hon ut. Men med lite mer träning så är nog det inga problem. Lite svårt att skicka en hund igenom själv första gångerna men med lite godis går det ibland.

Nej skäms matte och mer träning åt kamelarna som de gillar det.

Inga kommentarer: