onsdag 23 november 2011

Tävling och träning

Börjar nu känna mig som mig själv igen och med det så kommer träning och tävlings suget tillbaka känner jag.


Har precis suttit och kollat på rallytävlingar och IGEN funderat hur jag ska göra med Astrid. Alla säger att vi har en sådan jättekontakt när vi tränar men så ska vi tävla så är den noll borta känner jag. Eller är det bara jag som inte känner att vi har en jättekontakt och slänger bort den frivilligt och stampar på den. Jag vet själv att det är så att inte tror på mig och Astrid på samma sätt som jag har trott på mig och Maya. Men nu börjar det bli läge att tänka om som första hunden har bytts ut i det här sammanhanget. Och det grämer mig nått så fruktansvärt då min tanke var att satsa på rallychampion med Maya. Tänk vad en knöl kan ställa till det :) Astrid skulle bara hänga med på ett litet hörn. Kemin som jag och Maya har, har inte jag och Astrid och det grämer mig ännu mera. Förbannat och jag vet inte riktigt hur vi ska hitta nått lite samma stil. De är ju totalt olika. Maya gillar att jobba och Astrid är lite lat.


Men tillbaka till funderingen. Funderar om jag ska anmäla oss till en rallytävling och då i fortsättningsklass. Hon är ju kvalificerad till att starta i den klassen. Men det har ju inte gått superbra för oss i nybörjarklassen men jag leker med tanken att det skulle kanske kunna gå bättre i fortsättningsklassen som vi tränar mycket utan koppel. Ja det är i alla fall vad jag försöker intala mig. Har köpt ett korvpaket i dag och ska se vad hon tycker om sin matte idag sedan bestämmer vi oss. Nybörjare eller fortsättning. Ska försöka spela in en film också kanske :)


7 kommentarer:

Anna sa...

Träna mycket tävlingsmässigt är nog nyckeln. Det vill säga bygg upp banor med plastband, konor osv. Så det SER ut som en tävling för henne.

Om du har en brukshundsklubb i närheten. Åk dit på deras öppna träningar (om de har) och bygg din bana då. Då får du rätt miljö o störning.

Brukar vara det enda om det skiljer mkt på träning och tävlingsattityden

Britt Marie o Rudi sa...

Är det Fagersta du funderar på? Jag har anmält dit, inte stor chans att bli kvarlottad, och är väglaget dåligt åker vi inte även om vi får vara med. Men visst vore det kul!

Matilda - Aqua Seer's Kennel sa...

Kör på fortsättningen. Kan bara tala för min Zeke han går 100 gånger bättre utan koppel än med. Tror bestämt det är för att det mentala kopplet är mycket vassare än ett snöre... Tuta och kör!

Ann-Margret o Vinja sa...

Nog är det svårt allt att få en hund som är lite lat att jobba av sig själv. Förstår precis vad du menar....Min förra schäfertik jobbade BARA för godis inte alls för hon tyckte det var kul. Till skillnad mot Vinja som bara ÄLSKAR att jobba och träna.
Hoppas att du hittar "start knappen" på Astrid så ni kan ut och tävla lite :)

Får man föresten ha godis när man tävlar Rally? För prata och berömma har jag för mig ja hört man får göra, eller har jag fel där....

Kram

Quila o Ronja sa...

Fortsättning, det kanske taggar mera? Nu har vi inte provat just rallylydnad, men på draget, ser jag att det går oftast mycket bättre i rätt miljö. Får ibland för mig, att hundarna tänker, "Oh, shit, nu är det bäst att skärpa till sig" ;-)
Kram

Quila o Ronja sa...

Åh neeeej! Höll ju på att glömma :-( Massor av grattiskramar till er förlovning :-)

Ninni sa...

Åh, funderar du på någon nära Sthlm så lova att hojta till! Är ju en i februari bland annat.

Ang vilken klass du ska starta i, så gå på magkänslan. Kanske beror er dåliga kontakt på nervositet från din sida och då kanske det är bra att få mer tävlingserfarenhet utan att det blir svårare? eller så blir det roligare när det blir svårare så att det går bättre därför. Det där vet nog bara du i slutänden.