tisdag 29 november 2011

Så hur var det med lottningen på rallytävlingen i Fagersta

Efter att ha skickat lite mail fram och tillbaka så har jag äntligen fått svar på min fråga om hur lottningen har gått till. Klubben själv tycker inte att de har gjort nått konstigt. Jag tycker dock att de har betet sig mycket konstig och jag hoppas att flera har reagerat och frågat.


Några nybörjarklasser innehåller många hemmaekipage som har fått med flera av sina hundar i två klasser. Vad jag förstår där så var de inte med i lottningen utan fick en plats ändå pga att det behövs flera domare här omkring. Klart de som har ett mål för att bli domare ska ha förtur men räcker det då inte att de får förtur med en hund och inte två eller tre? Sedan så tror jag inte att alla hemma förarna heller vill bli domare. Ja jag kanske har fel.


Men i fortsättningsklassen gick lottningen till så här. De som hade anmält till fm och em hade förtur och bara de var med i lottningen. Ja det kan jag ta som det stod så i anmälan. Men jag tänkte att som det var så få anmälda 15 med mig så skulle det inte vara nått problem att komma med. Trodde så klart att alla 15 skulle få starta. Men det som gör mig riktigt förbannad och de skulle bara se hur förbannad jag hade varit om jag hade anmält till både fm och em. De lottade en gång och bestämde att de ekipagen skulle få starta på båda tävlingarna som de hörde ihop. Det var samma tävling enligt hon som hade lottat. VAAA det var ju två tävlingar med olika domare då ska det väl vara två lottningar. Eller tycker jag helt korkat?


Hon tyckte också att det framgick i anmälningen att den som kom med i första lottningen även skulle få vara med i den andra klassen. Det enda som stod var att de som anmäler till båda skulle premieras. Jag tycker inte att det betyder, kommer du med i första lottningen så kommer du atomatiskt med i den andra tävlingen. Vad är det för jävla system. Är det två tävlingar och det står att det ska lottas så ska väl det lottas två gånger.


Fick mig även en föreläsning om hur det är att tävla bruks och att man kunde få anmält till många tävlingar för att kunna vara med. Svarade bara att jag har ägt en brukshund och visste hur en lottning gick till. Klart man bara kan lotta en gång i bruks som gäller för hela tävlingen med lydnads och specialdelen. Men här är det ju två tävlingar ,två lottningar. Två chanser att få ett godkänt resultat. Påpekade att jag aldrig hade sett ett startfällt som såg på pricken lika ut i två tävlingar om det var lottning inblandad.


Nej nu lägger jag ner det här men en sak vet jag. De kommer inte att få min anmälan i fortsättningen som de inte kan sköta det snyggt.

7 kommentarer:

Ann-Margret o Vinja sa...

Men jösses vilka puckade människor. Om det är 2 tävlingar så ska det väl självklart vara 2 lottningar också. Och sen vad då att man ska ha förtur för man anmält till både fm o em.....Hel sjukt kan jag tycka....Är det 2 tävlingar samma dag ska alla ha samma chans att vara med oavsett om man anmält till en eller två tävlingar.

Tycker nästan du ska ta kontakt med SKK eller SBK och fråga om det får gå till på det sättet. Kan aldrig tänka mig att dom får göra så.

Kram

Ninni sa...

Håller med Ann-Margret om att du borde höra av dig till SBK och fråga om det verkligen får gå till sådär...

Britt Marie o Rudi sa...

Ja, du och jag har ju mailat lite fram och tillbaka om vad vi tycker om den här lottningen. Och där är vi ju helt överens :-)På mitt senaste mail till Fagersta har jag inte fått svar och räknar inte med att få det heller. Visst är det trist och visst blir man förbannad...

Sofie sa...

Jag har mailat SBK och frågat om det får gå till så här. MEN jag antar att de inte svara pronto i morgon bitti så jag kommer att ringa också. Nu har jag blivit nyfiken också om det får gå till så här. Kan ju vara bra att veta till någon anan gång.

Fortsättning följer :) nu är jag ihärdig. Har väl inget roligare för mig i det trista vädret

Sara sa...

Nej men vad konstigt det borde väl i stället vara så att alla skulle få chans att tävla när det är två tävlingar intressant att se vad SBK säger!

Och tack rätt skönt nu i efterhand att vara av med det svarta håret en gång för alla.

Siriosmilla sa...

Tycker att det verkar vara ett konstigt system med lottningen! Jag tror inte att de riktigt vet hur det ska gå till! Jag tycker i alla fall att du har rätt!

Christina Klosterberg sa...

Jag håller på dig. Deras resonemang verkar väldigt ologiskt med nepotism-varning. Bra att du höjer din röst! Oavsett om det skulle vara praxis eller inte så är det dags att ompröva den så att uttagningen blir mer rättvis.