onsdag 30 november 2011

Så här sa SBK

Ja efter många mail och många funderingar så behöver vi inte fundera nått mer på den eländiga lottningen. Jag fick idag nog och ringde upp SBK för att få veta om det fanns någon regel angående hur en lottning ska gå till på en rallytävling. Berättade situationen och hon jag pratade med bestämde sig för att kolla upp tävlingen och återkomma till mig.

Senare på eftermiddagen ringde hon tillbaka och berättade att Fagersta inte hade lottat efter reglerna och att de trodde att de fick lotta som de gjorde. Ja visst kan man göra mänskliga fel men kanske kan man ta reda på vilka regler som gäller om en tävling ska arrangeras. Men nu vet de inför framtiden att ALLA klasser ska lottas slumpmässing och att ALLA ekipage ska vara med i lottningen oberoende på hur många tävlingar de har anmält till. Även så är det i arrangerande klubbs intresse att försöka se till att så många ekipage som möjligt får vara med och tävla om det så bara gäller en start. Det för att rallyn är en så pass populär gren.

Känns bra att jag fick ett svar och lite nöjd är jag ju också så klart i att jag hade rätt. Kanske var lite barnsligt att driva den här frågan vidare men vad säger att de inte hade gjort samma sak nästa gång?

Dessvärre så tror jag inte att Fagersta är speciellt nöjd med att jag gick vidare. Är nog ingen ideé att anmäla dit i framtiden för vi kommer nog ändå inte med ;) För de fattar nog att det är jag som hade ringt till SBK . Jag är nog inte så populär i den klubben. Men nått som retar upp mig är orättvisor och när jag söker ett svar så brukar jag försöka att få reda på svaret.

Glömde att skriva att tävlingen kommer inte att lottas om pga att den är på lördag. SBK och Fagersta har nog kommit överens om att det ska vara så pga att den är så nära i tiden. Lite surt men jag kan också förstå resonemanget. Det viktigaste är ändå att de har lärt sig att lotta rätt i framtiden och att de fick reda på att de har gjort fel mot många ekipage. Kan tycka att deras samvete skulle säga att de skulle lotta om. Men det är upp till dem och kanske inte heller så många har uppfattat är det blev helt galet.



11 kommentarer:

Ninni sa...

Jättebra att det blev någon ordning på det där! Och jag tycker absolut du ska anmäla om de har några intressanta tävlingar framöver. Om de lottar som de ska så kan de ju inte välja att plocka bort dig ur lottningshögen ;)

Katarina sa...

Stå på dig, Sofie - rätt ska vara rätt!

Siriosmilla sa...

Frågan är väl om de kommer att göra om lottningen!?

Quila o Ronja sa...

Tycker absolut inte att det var barnsligt gjort!!! Väldigt bra gjort. Om klubben skulle försöka få bort dig, då är det så fruktansvärt barnsligt. Heja dig, du gjorde helt rätt!
Kram

Britt Marie o Rudi sa...

Som jag redan sagt, är jag mycket nöjd med att du gick ett steg till och ringde direkt till kansliet. Fagertsta BK kan nog lika gärna tro att det är jag som ringt, efter mina två mail i samma ärende. Att dom inte själva fattade vilken tabbe dom gjorde med att handplocka och kalla det lottning! Jag tycker att både du och jag ska anmäla näåsta gång Fagersta ska ha rally, så får vi se vad som händer!

Quila o Ronja sa...

Hej igen. Glömde ju svara på din fråga :-(
Det finns mycket info om viltspår på skk´s hemsida. I övrigt har jag läst på nätet.
Vi började med väldigt korta spår, raka, och 50 meter. Ökade sedan på, när jag kände att dom lyckades. 1 vinkel i taget, för att sedan komma upp i 4. Anlagsprovet är 600 meter långt.
Kram

Ann-Margret o Vinja sa...

Kanon att du kollade upp det med SBK och att du faktiskt fick rätt :) Synd bara att det inte blev nån ändring på just denna tävling. Men förhoppningsvis så gör dom inte så på nästa tävling.

Bra att du stod på dig :)
Kram

[Anna] sa...

Helt klart du gjorde rätt!! Mindre orättvisor! :)

Hanna aka Lilla My sa...

Helt rätt gjort! Stå på dig! Håller själv på att bråka om fjuttiga 25 kr med SBK Halmstad. De ställde in tävlingen två dagar innan och VÄGRAR betala tillbaka allt. Är väl inte mitt fel att de ställer in, eller?!

Sara sa...

Tycker det var jätte bra att du stord på dig rätt ska vara rätt och jag tycker det är fel att dom får genomföra tävlingen fast dom har gjort fel och alla anmälda inte fått samma chans att få vara med men men dom lär inte göra om det hoppas jag!

becca & olga sa...

Förstår att du ville följa upp, rätt ska ju vara rätt och förhoppningsvis har de lärt sig något till nästa gång!