lördag 26 november 2011

Hur fan har de lottat

Har precis skickat i väg ett lite argt mail till Fagersta Bk angående deras lottning till rallytävlingarna nästa helg. Jag tycker inte direkt att information som de har lagt ut på sbk tävlingshemsida stämmer. På informationen om tävlingen så står det att de ska ta 30 ekipage per klass. På ett annat ställe så står det att de ska ta 120 startande ekipage. Det var 200 anmälda med oss. Det står lite fint att de som anmäler både till förmiddagen och till eftermiddagen ska premieras. Alltså favoriseras. Ja som ni märker är jag lite förbannad. I fortsättningsklassen var det 15 anmälde och då tänker man ju att det ska väl inte vara nått problem att komma med. Men tydligen var det så som vi blev bortlottade. Tänte att jag kan inte sitta med en korthårig hund och frysa en hel dag så jag valde bara en tävling.


Men nu till lottningen som jag tycker är mycket märklig. I båda fortsättningsklasserna är det samma ekipage. Hur kan det gå till om det har varit lottning? Har de bara lottat en gång och tagit de 10 första de fick och bestämde att de skulle starta i båda tävlingarna. Då är det ju inte rättvist. Då har inte alla fått samma chans till att i alla fall få starta en gång. Om man nu vill favorisera de som har anmält till båda tävlingarna och väljer bara dem att lotta mellan så måste det väl lottas två gånger mellan de här ekipagen. Har lite svårt att tro att två lottningar skulle ge samma startlista. Tror inte heller att det bara var 10 ekipage anmälda på båda tävlingarna av typ 15 anmälda på varje tävling.


Nej jag tror inte att vi var med i lottningen alls och det ska bli intressant och se om jag får nått svar och förklaring på hur jag tror att det har gått till. Då är det väl bättre att stänga tävlingen när den är full i varje klass.


Lite omoget att maila kanske man jag blev faktiskt upprörd när jag jämnförde startlistorna.



6 kommentarer:

Ann-Margret o Vinja sa...

Hmm, det där låter ju verkligen hel skumt....Hur faan har dom lottat egentligen....Borde väl vara bättra om alla fick samma chans att iaf göra en start. Kan ju tycka att kommer man inte med på fm borde man göra det på em.....Låter iaf jätte konstigt, hoppas att du får nått bra svar.

Kram

Britt Marie o Rudi sa...

Jag är lika sur på dem. Blev ju bortlottad både fm o em. Det kan jag väl i och för sig acceptera. Men kollar man startlistorna så ser man att en förare har lyckats få sex starter med sina tre hundar t ex och andra konstigheter ser jag också. Nej, någon reguljär lottning tror jag inte heller skedde utan det är nog handplockat, tyvärr.

Ann-Margret o Vinja sa...

Sitter här på jobbet och kollade nyss i almanackan. Ser att Astrid har namnsdag så jag får ta och gratulera :)

Kram

Hanna aka Lilla My sa...

Känns väldigt konstigt. Speciellt med tanke på att fem ekipage kan ske tar 15 minuter till. Surt :(

Christina Klosterberg sa...

Jag tycker att man som du ska reagera. Det verkar som lottningen varit väldigt godtycklig. Även om de kanske inte ändrar denna gång så borde det vara en lärdom till nästa år. Och att ha samma par i båda klasserna verkar ju som du skriver väldigt orättvist. De har nog inte lottat utan bara tagit med de om anmält dubbelt.

Siriosmilla sa...

Att de lottar nybörjarklassen med många ekipage kan vara okej men har ni blivit bortlottade från fortsättningsklassen? Den var väl inte ens full? Jag tycker att det är ett konstigt system men, men. Det blir kanske bättre när de lär sig! Hoppas verkligen att du får svar på ditt mail!