onsdag 18 maj 2011

Angående rakning av pälshundar

Tror att jag förklarade mig lite fel angående rakning och eksem :) Självklart så tror jag att människor rakar sina hundar som får fukteksem men det jag var ute efter var lite mer radikal rakning inte bara där fukteksemen sitter utan kanske hela halsen på hunden. Som en läsare visade i kommentaren med sin golden som var rakad på hela kroppen utom en sträng på ryggen. Vad säger ni om det i förebyggande syfte? Jag hade helt klart gjort det skulle även kunna tänka mig att raka en pälshund helt på sommaren för att underlätta för mig och hunden med diverse saker. Torkning och mindra smuts inne :)

6 kommentarer:

Quila o Ronja sa...

Vet flera kompisar med berner, som rakar sina hundar varje år. Bara för att det är smidigare. Om vi drabbas av fukteksem, är jag absolut inte främmande för att raka mycket mera än vad som kanske krävs. Större yta menar jag.
Sv. Jaa, det var kul med en domare som dömt sennenspecial. Han vet lite vad han pratar om.....kanske, hihi.
Kram

Sandra sa...

Som ägare till två pälshundar skulle jag INTE kunna tänka mig att raka dem på sommaren för att underlätta och slippa torkning efter bad. Pälsen är ju inte endast där där för att värma på vintern utan hjälper även till att hålla värmen borta på sommaren (har jag fått berättat för mig iaf....är dock inte 100% på om det stämmer) Sen tycker jag att en golden skall se ut som en golden och en cocker skall se ut som en cocker...MEN det är ju min åsikt...skall bli kul att se vad andra tycker..intressant fråga :)

Christina Klosterberg sa...

Tror att det inte finns ngt generellt svar. Viss päls är ju också bra för hunden och skyddar mot köld, sol, smuts etc. Pälsen kan nog vara kvar om den släpper igenom luft och inte blir som ett täcke över. Så det hela beror nog på graden av eksem och hur pälsen ser ut och sköts.

Quila o Ronja sa...

Sv. Om man packar riktigt förståndigt, så går det att få in måååånga, hahaha
Ha en bra dag
Kram

Ann-Margret o Vinja sa...

Har ju ingen pälshund själv, men håller nog med vad Zamantha och Freijas matte säger. Skulle nog inte raka hunden bara för att gör det "bekvämt" för sig.
Självklart var man ju tvungen att raka om dom får eksem men absolut inte annars. Om man tycker det är jobbigt med mycke päls brukar man ju oftast inte köpa en sån ras som kräver en massa pälsvård.

Sandra sa...

Ang min förra kommentar så menar jag inte att jag inte skulle raka för att underlätta för hunden vid eksem utan inte för att underlätta för mig som ägare...såg nu att det kanske ser lite luddigt ut...fast jag vet iof inte om detta blev tydligare ;)