torsdag 19 maj 2011

Älskade Guldkamelen

Igår var vi på agilitykurs jag och Astrid. De andra två fick också följa med och Maya gjorde det hon gör bäst i bilen nu mera och det är att skälla. :) Hon är för underbar...not. Anka skällde bara lite.

Astrid i alla fall slog mig med häpnad igen. Jag funderade på kursens början om jag skulle ha henne i koppel eller inte. Vi har ju aldrig tränat lösa och med andra lösa hundar på planen. Men jag tänkte att nu fick jag sluta larva mig och släppte henne lös. Direkt jag tog av kopplet märkte jag att hon var så med mig och inget annat. Astrid hoppade och gjorde precis det jag bad henne om. Helt underbar kamel <3<3 Ibland sprang hon bredvid hindret men det berodde enbart på att jag tröck ut henne förbi hindret som hon gjorde precis det jag bad henne om berättade intruktören. Så en mindre duktig matte med andra ord.

Ett ärevarv blev det men hon kom tillbaka. Duktig duktig kamel. En gång tog hon siktet på en liten hund men bröt när jag sa till henne att komma hit. Ännu duktigare kamel. Tänkte också hoppa på en hund som var i den platta tunnel för det lät ju så intressant när det prasslade till men inte där heller gjorde hon slag i saken.

Mäkta imponerad av min kamel som inte bara vara var lös utan lös bland sju andra hundar. Nu längtar vi till nästa onsdag. Läxan måste vi också lösa.


5 kommentarer:

Christina Klosterberg sa...

Det är alltid roligt när det går bättre än man förväntat sig. Och det är bra när man har någon bredvid som kan se det hela utifrån. Man blir lätt hemmablind.

Quila o Ronja sa...

Heja Astrid!!! Visst är det härligt! Har också upptäckt, att hundarna blir mycket mera lyhörda, och skärper sig mera, när dom är lösa.
Och läxan var??? ;-)))
Kram

Anonym sa...

Härligt, du har ingen lätt ras att arbeta med så det säger något om hur duktig matte du måste vara.

Zallek - Kellaz sa...

Du behöver inte alls oroa dig för att ha henne lös. Hon har full koll på dig och du på henne.

Av någon underlig anledning är hundarna förprogrammerade med det här med handling. Varför kan inte vi mattar också vara det?

Tassintryck sa...

Vad roligt! Agility är jättebra träning även för kontakten :-)!
kram från mig
/maria