onsdag 4 april 2012

Rapport från veterinären

Har ju idag fått en rapport från veterinären. Astrid verkar piggare och hon hade ätit bra i går kväll. Men värderna var idag inte så bra att de ville skicka hem henne. De skulle ringa tillbaka i morgon så får vi se om hon får komma hem då. Skulle ju vara bra för plånboken som det sedan blir helgdagar. Men jag vill så klart att hon ska svara bra på medicinen så det inte blir nått tråkigt när hon kommer hem. 

Veterinären sa i alla fall att den onda dåliga magen nog var startskottet för sjukdomen. Men jag tror att det började några dagar tidigare som hon var väldigt kinkig med maten och inte då heller var så sugen på den. Åt men inte direkt med glädje och i soffan ;)

4 kommentarer:

Jasmine sa...

Så tråkigt att höra om lilla Astrid... =(
Skönt att få en diagnos, visst, men ändå...
Självklart tycker jag att du ska vara ärlig.
Man måste få lov att vara öppen, ärlig och ha sina egna åsikter utan en massa kritik från andra. Jag förstår hur du tänker, då jag också har en liten tik med en massa "defekter"... Jag anklagar verkligen inte uppfödaren för dessa bekymmer, dock anser jag ibland att det inte går rätt till inom aveln generellt.
Kanske inte medvetet, men kanske pga. av okunnighet eller för lite information? För jag hoppas ju (och tror) innerligt att de som håller på med uppfödning vill ha friska hundar...
Dessutom tycker jag, BESTÄMT, att om det är så extremt viktigt när det gäller det exteriöra på hundarna (som på utställning) så borde det vara MINST LIKA VIKTIGT att kanske iaf satsa på lite blodprov och andra specifika kontroller innan avel påbörjas (likväl som att det kollas höfter och ögonlyses bl.a.).
Det finns säker massor av sjukdomar som skulle kunna förhindras med att man kollar en massa innan det avlas.
Sen hoppas jag att ALLA som sysslar med avel/uppfödning tar sig tiden och lägger ner energi på att ta reda på allt som kommit fram i den nya forskningen när det gäller genetiken.
Som du kanske förstår är jag en person med starka åsikter och jag uppfattas nog ibland som lite "jobbig/obehaglig" i vissa kretsar.
Men, precis som du, så har jag en hund som har lite fysiska minus och det gör att man blir ganska känslig och upprörd.
Det enda man vill är ju att ha en glad, frisk och sund hund!

Ann-Margret o Vinja sa...

Vad bra att Astrid är lite piggare och har fått i sig lite mat :)
Synd bara att värdena inte var så bra då så hon kunnat få komma hem. Håller tummarna att allt är bra idag så hon får komma hem.
Verkligen inte kul att behöva betala dyr storhelgs taxa också i allt elände :(

Sv. Objektivet jag köpt är ett Tamron 18-270. Det finns både för Nikon och Canon tror jag och kostar 4998 på Expert på nätet. Finns även nått för runt 2000 kr tror jag, men den har ingen bildstabilisator och det vill man ju ha.
Är verkligen super nöjd med den för nu kan ja ju fota hundarna både nära och långt borta :)

Håller tummarna nu att du får hem Astrid idag :)

Kram

Christina Klosterberg sa...

Tycker så synd om er. Sjukdomar kan verkligen förstöra... Trots allt önskar jag att ni får en så bra påsk som det bara går!

Lyckopiller sa...

Håller verkligen tummarna att tjejen svarar på medicineringen nu. Så att ni kan få en lugn och mysig påskhelg tillsammans.Kram från oss!