lördag 7 april 2012

MÅSTE HA NU


Nu är jag jäkligt förvirrad av alla mediciner hit och dit. Jag måste skaffa mig en dosett till varje kamel idag och senast i morgon annars kommer det att bli kaos här hemma :) Anka ska ha 1 tablett morgon och kväll och en ½ tablett varannan dag. Astrid ska ha 2 tabletter morgon och kväll plus 1 ½ varje morgon av en annan sort. Båda äter kortison MEN med olika styrkor. Ja ni förstår att jag känner mig förvirrad. Tänk om jag skulle ge den starkare till fel kamel.

Nej en dosett till varje kamel är nu ett måste. Så nu funderar jag om jag ska ha dosetten som är överst på sidan där man kan klämma in båda kamelerna på samma dag i en vecka som det är fyra fack. Men jag tror att det kan bli liiiite förvirrande för den som ska ta hand om kamelerna och inte är van med upplägget. Så det lutar åt de färgglada dosetterna. En färg till varje kamel och en morgon och en kvälls dosett. Eller om man kan lösa det med att lägga morgon och kvälls medicinen i samma fack men skilja dem åt på nått sätt. Kvälls medicinen ligger i en pappersfick tex. Ja jag vet inte hahahaa.




9 kommentarer:

Helena sa...

Finns det intr kvar sådana där gamla stora med flera luckor per sag? Finns sådana där man kan ta ut en dag och ha med sig om det behövs också.

Har försökt skriva till dig förr men telefonen har vägrat sända.

Jag uppskattar din blogg och din ärlighet väldigt mycket. Det är det som gör att du känns så ärlig, att du delar bäde bra och dåligt. En seriös uppfödare borde uppskatta din ärlighet och se över sina linker över sjukdomsstatistisk. Det behöver inte betyda att det är genetiska fel dina hundar råkat ut för heller. Hursom så märks det vilken fantastisk matte u är.

Sofie sa...

Tack Helana dina ord värmde verkligen i mitt hjärta. När mina djur mår dåligt då stannar hela min tillvaro upp. Jag går väldigt in i det. Både på bra och dåligt.

Ja jag hoppas att när den dagen kommer och jag vill skaffa mig en ny hund att de ser mig som en ansvarsfull hundägare. En köpare som ser till hundens bästa och som verkligen gillar att aktivera den i det mesta. Mitt hjärta blöder ju som sagt för att vi inte får tävla längre. Men jag intalar mig att det inte är allt.

Ja de där gamla dosetterna ja. Tycker att de är lite stora men praktiskt att man kan ta ur en del. Det måste jag kolla närmare på. Tack för tipset :D

Sofie sa...

Ingen färgglad dosett på apoteket där jag bor....suck. De andra skulle blir för komplicerade att tränga in flera hundar i insåg jag när jag kollade på dem. Inte för mig som har koll men för andra som inte har lika mycket koll här i hushållet ;) Så jag får åka till en större stad....suck.

Sandra sa...

Du verkar verkligen var i behov av en dosett...fy så rörigt att hålla ordning på. LYCKA för dina vovvar att ha dig till matte!

Christina Klosterberg sa...

Den översta har jag för egen del. Särskilt praktiskt när man reser, men för flera individer tror jag det är bättre att ha separata. Skönt när man har medicin som hjälper , men det gälller ju att ge rätt;) Ha nu en riktigt GLAD PÅSK!

Unknown sa...

Hej Sofie
Såg att du hittat dosetten, finns på apoteket. jag har en siames, en bondkatt och en schäfertik. Dina hundar är väldigt vackra :)
MVH Monika

Ann-Margret o Vinja sa...

Ja om bägge tjejerna äter medicin och med olika styrkor så är det nog en väldans bra ide att skaffa en doserings dosett. Inte kul om dom skulle få fel medicin :(

Lycka till med att hitta en sån dosett som du vill ha.

Idag så har solen lyst hos oss också :) Tyvärr var det inte så varmt ute, men det var bättre än snö i alla fall :)

Kram

Anonym sa...

Åh, vad bra att du är öppen och ärlig med hundars sjukdom! Önskar att alla kunde vara det, både med tanke på kommande avel och som stöd till alla andra som drabbas och man kan lära av varann. Vet att det finns en del på nätet om stor pudel och addison.
Hoppas allt går bra!
Bonsan (har ej inlogg)

Yvonne L sa...

En sån där dosett är nog inte helt fel om man har fler hundar som ska ha medicin. Jag har ju bara Higgins som ska medicineras, så då räcker det med en lapp med nya medicindosen som påminnelse. Higgins själv ser till att jag inte glömmer bort att ge honom medicinen på morgonen. Han väntar ju på sin ostskiva...;-)