fredag 13 april 2012

Återbesök hos veterinären



Nu har vi kommit hem från veterinären och Falu djursjukhus. Det var idag en mycket rädd kamel som kom in i väntrummet. Direkt började hon skaka som ett asplöv och morrade tyst åt alla hon såg. Hon ville även sitta i knät. Så där satt jag med en darrande morrande kamel ;) Efter ett tag gick det över och hon stod fint på golvet utan att morra och skaka. 

När det blev vår tur hade hon gått upp nått hekto. Alltid nått då hon inte direkt äter mycket och går på veterinärfoder. Hon ville verkligen inte ta ett blodprov men fann sig snällt i att bli stucken men hon tryckte sig allt hon kunde mot mig för att komma så långt bort som möjligt från sköterskan. Så hade jag inte stått där hade hon ramlat ner från bordet. 

Värderna var nu helt normala och nu skulle en halvtablett kortison tas bort som hon kissar mycket. Planen är ju att minska kortisonen så mycket man kan. En del hundar klarar sig också utan det. Bara de får Florinefen.  Fick en ny tid om två veckor. Veterinären tyckte även att Astrid var MYCKET söt. Sådant värmer ju en mattes hjärta mycket. Synd bara att Astrid inte fattade det. Medans vi väntade på provsvaret så kom veterinären in som skrev in oss sist när Astrid fick diagnosen och frågade hur det var. Om skakningarna hade upphört osv. Det tycker jag var trevligt. 

Klarade även upp ett missförstånd med veterinären. Hon frågade sist hur det hade gått med hunden som jag träffade henne senast med. Jag trodde då att hon menade Maya och sa att hon hade fått somna in två dagar efter att vi hade träffat henne. Jag tog fel på veterinär hahahah hon hade menat Anka. Så idag fick jag berätta att hon lever och mår toppen. Hon tyckte nog att jag var bra märklig som hade tagit bort en hund med lite bronkit akut. Ja ibalnd blir man förvirrad :) Men nu är ordningen riktig. 

7 kommentarer:

Cajsa och Ozzy sa...

Skönt att återbesöket gick bra!=) O att du fick reda ut ditt lilla missförstånd, e inte lätt o veta va andra menar alltid=)

Tassintryck sa...

Hej! Bra att det gått bra. Tråkigt att läsa om Maya. Beklagar sorgen. Fint du har gjort på bannerbilden.
kram från mig
/maria

Siriosmilla sa...

Härligt med lite positiva inlägg! Skönt att Astrid mår bättre och dessutom har gått upp lite i vikt!

Quila o Ronja sa...

Vad skönt att proverna var normala! Det är så härligt med trevliga veterinärer, som verkligen bryr sig. Att inte matte är riktigt med på frågorna, det har väl sin förklaring ;-)
Kram

Tina och Polly sa...

Vilka fantastiska varelser du bor med, Sofie! Tråkigt att ni måste till vetten så ofta och att en av tjejerna är på kortison... hoppas ni får utesluta kortisonen så fort som möjligt och alla är friska och mår bra.

Grabbarna boys sa...

Underbart att läsa om Astrid och att hon mår bätte!
Vov o kram!

Yvonne L sa...

Så skönt att värdena stabiliserats, det går rätt fort bara de hittar rätt balans av medicineringen!