söndag 8 april 2012

Myskväll i soffan


Alla utom Iris myser i soffan med mig.

5 kommentarer:

Ann-Margret o Vinja sa...

Ja det ser verkligen mysigt ut :) Vad skönt med både kameler och katter som värmer dig.

Så mycke snö som det var i Vilsta är det inte hemma. Men det är ju också rätt skuggigt där så nu när det varit lite kallare ligger det tyvärr kvar.
Spåret gick kanon idag, är så nöjd med min duktiga flicka :)

Kram

Anna sa...

Nu svarar jag på ett av dina äldre inlägg här! ;)

När det gäller sjukdomar och ärlighet är det bara en sak som gäller och det är att säga som det är. Som uppfödare känns det lite som världens undergång när en valpköpare kommer med trista nyheter och en hund är sjuk. Dels för att man aldrig önskar någon en sjuk hund och dels för att man vet att ens "fiender" kommer att suga åt sig informationen och vid något tillfälle använda den negativt. Hundvärlden är full av skitsnackare! Tänk bara att jag gick ut helt öppet och ärligt med mina tre KCS hundar och likväl skrivs det långa skitsnackarinlägg och rena lögner om det på fb. Där informationen dessutom kom från en annan svensk (avundsjuk?) faraohundsuppfödare som påstod att jag gjorde allt för att gömma och dölja!

Hur som helst resonerar jag så här: Ingen hund blir friskare av att man INTE berättar och ingen hund blir sjukare FÖR ATT man berättar. Dessutom kommer uppfödare aldrig att kunna göra medvetna val om sjuka hundar ska "gömmas bort".
Det finns ingen på planeten som bara föder upp rakt igenom friska hundar, även om de så följer alla bekämpningsprogram och hälsotester som finns. Att lådsas att det är att ljuga.

Med andra ord, du gör helt rätt som berättar och ingen skuld faller på någon. Tycker bara att du har haft nog med otur nu.

Sofie sa...

Tack Anna! Jag håller med dig i allt du säger. Läste en bra sak på svenska pudelklubbens hemsida. Att, för rasens bästa, uppfödare och hundägare är ärliga och öppna vad gäller sjukdomar och defekter hos sina hundar samt rapporterar in dessa till specialklubben.

Det stod även att uppfödare som öppet berättar om sjukdomar som har uppkommit i deras uppfödning ska stöttas och inte baktalas. just på grund av att man gör det för rasens bästa och för rasens framtid. Att det inte är ok att mörka sjukdomar inom rasen.

Quila o Ronja sa...

Ser inte alls dumt ut ;-)

Zallek - Kellaz sa...

Svårt att samla alla. Ser mysigt ut. Tänk att så stora hundar kan göra sig så små...