fredag 6 april 2012

Astrid is back



I tisdags lämnade jag en trött, stel, skakande, matvägrande Astrid på Falu Djursjukhus. En Astrid som låg i mitt knä i väntrummet och vilade och inte alls var intresserad av vad som hände runt henne. Hon lämnade mig med en sakta gång genom korridoren där hon kollade lite ledsamt på mig. Matte ska du lämna mig här. Hela situationen har känts så hopplös men jag kände en förhoppning att de nu hade hittat felet. Veterinären ringde ju sedan tillbaka och sa att hon inte svarade på kortison stimuleringen och att hon hade Addisons Sjukdom. 

Vilken lättnad jag då kände i kroppen. Igår ringde Falu Djursjukhus och sa att Astrid fick komma hem igen. Hon åt tydligen med god aptit och var pigg. Ja ja pigg tänkte jag som de även sa det för två veckor sedan och då var hon inte så pigg ;) De kanske tycker att hon är pigg men inte som en faraohund är pigg tänkte jag. MEN så jag bedrog mig hahaha. In i rummet kommer en skällande virvelvind som hoppar runt och visar hur pigg hon är. Inte direkt samma hund som jag lämnde på tisdagen. Jag var helt chockad över förändringen och rätt säker på att de har hittat rätt sjukdom. Jag satt lite lätt och funderade hur hon hade farit runt med personalen på promenaden. Vi pratade med veterinären och ett återbesök bokades på fredagen den 13, Ja vilket  jävla datum men det kanske blir vårt turdatum. Hon ska fortsätta att äta veterinärfoder och ta det lugnt till vi kommer tillbaka. Bara koppelpromenader. När vi kom hem så dunsade hon in korgen i elementet som hon alltid brukar göra men inte har gjort på ett tag. Började tugga på sitt ben som hon inte heller har gjort på länge. Hon älskar ben.  Klättrade på köksbänken och kollade om det fanns någon mat och tänkte sedan äta upp kattmaten. Ja hon mår nog rätt bra :) Hon mumsade sedan kvällmat, nattmat. I morse låg hon och skakade lite men jag tror att det var för att hon frös lite som hon är smal som en pinne. Nu kan vi prata midja och hund som inte behöver banta längre. Kanske behövde hon även sin medicin. Jag vet inte men nu skakar hon inte när jag har bäddat ner henne i filten. Hon skulle säkert vilja ligga under täcket på nätterna men i vårt nya sovrum ska det inte vara några djur så vi får försöka lösa lösa det på nått sätt. Kanske en nattpyjamas som en del nakenhundar har ;)

Nej jag är så lycklig att hon är hemma igen och jag släppte faktiskt en tår hos veterinären när den här otroligt glada kamelen kom in genom dörren. Det var det bästa jag har varit med om på riktigt länge. Det slår mycket.

12 kommentarer:

Katarina sa...

Härligt!

Sofie sa...

Ja det är helt underbart. Gråter en skvätt då och då faktiskt av lycka. Det var ju inte igår man gjorde det. Ankan blev glad också när hon kom hem. Det är så roligt att se att de springer fram och hälsar på den som har varit borta.

Annakarin Wahlgren sa...

LYCKA!
Kram & Glad Påsk!

Britt Marie o Rudi sa...

Nu sitter jag här och snyftar av lycka åt dig också! Glad Påsk allihopa!!!

Christina Klosterberg sa...

vad glad jag blir då får ni en Glad påsk trots allt. Det bästa är ju om hon slipper medicin men om inte så är det ju bättre att hon får något hon blir bra av!

Siriosmilla sa...

Jag blir också tårögd när jag läser din blogg! Så härligt att få hem en glad och pigg hund igen!

Humlespunk sa...

Så underbart! Hoppas ni får en lugn och skön påsk nu, hela-allihopa :)

Quila o Ronja sa...

Inte långt ifrån att tårarna rinner! Vilket glädjande besked jag fick, när jag kom in här i dag!!!
Vilken förändring.
Underbart.
Ta hand om er
Kram

Ann-Margret o Vinja sa...

Vad härligt att höra att Astrid är hemma igen och är pigg, glad och äter bra :)
Förstår att hon är frusen nu när hon tappat så mycke vikt. Det blir nog att sy henne en pyjamas så hon slipper frysa när hon sover.

Ha en fortsatt bra påsk :)
Kram

Vicky sa...

Härligt härligt härligt!

Jasmine sa...

Så skönt att höra att Astrid är hemma igen och verkar må bättre och är pigg!
En pyjamas är nog inte helt fel, iaf tills hon fått upp lite hull igen. Det är ju inte direkt någon värme ännu...
När det gäller dosetter så finns det ju massor att välja på.
Såg en snygg här:
http://www.trollbottom.se/?p=1425
Kanske vars en sådan med en liten namnlapp på?
Enligt vissa skulle den finnas på bl.a. Kronans Droghandel.
Kolla även Tradera. Där fanns en hel del.

Yvonne L sa...

Jag förstår så väl känslan när du såg hur pigg Astrid var! Higgins var också som en helt annan hund ett par dagar efter att han fått Addisons konstaterad och börjat äta sina mediciner. Samma sak nu senast när han varit sjuk och inlagd på Strömsholm.

Förresten, rubriken i mitt inlägg med hästen, det är en fotoutmaning jag är med i för tredje året i rad. Under ett år ska man publicera 365 bilder efter en temalista. Länk finns i min blogg och längst ner i varje inlägg som hör till utmaningen. :-)