söndag 19 juni 2011

Våran helg

I lördags var jag och kollade på hundutställningen i Avesta och ni må tro att det rykte i utställningstarmen :) Jättekul att träffa faraohundsmänniskor och få kolla på vackra kameler. Fast mina är ju så klart finast. Får gratulera hunden på bilden som blev BIR och är uppfödd i Sverige men nu bor i Norge.

Idag söndag har det varit lite tungt som jag var på fest idag. Men vi har tagit en lite snabbare promenad idag jag, Maya och Astrid. Tror att de var nöjda med den. Jag kände mig också nöjd och genast lite piggare. På eftermiddagen så tränade jag och Maya inför tävlingen och hon är så duktig. Ett problem har vi bara hon vill gärna gå långt ifrån mig när vi gör helt om till höger. Någon som har nått förslag hur vi ska belöna och gå tillväga för att få bort det. Jag har börjat belöna från högerhand och framför nära mina ben för att gå henne i rätt position. Tycker genast att det blev lite bättre men som sagt förlag är välkommet. Bra att få flera infallsvinklar på problemet.

Har även fått startnr på tävlingen och vi är nr 5 av 8 deltagare. Känns så där då jag gillar ett tidigt nr. Men det kanske är bra för Maya. Hon är i alla fall den äldsta hunden med råge då den äldsta efter henne är född 2007. Så Maya med sin födelsedatum 2002 känns ju lastgammal men vis :)

Hoppas att ni har haft en bra helg. I morgon börjar mitt sommarjobb i nio veckor och det ska bli roligt och bra att tjäna lite pengar igen efter alla studier.



6 kommentarer:

Grabbarna boys sa...

Lycka till på ditt sommarjobb.
Kram o vov!

Ann-Margret o Vinja sa...

Menar du att hon går långt i från när du gör halt till höger eller gör helt om?
Finns ju flera varianter att testa där. Man kan ju antingen överraska henne med att när du svänger höger samtidigt springer bort från henne en bit.
Skulle även kunna vända mera än bara till höger, typ som att du svänger höger och sen direkt svänger igen.
Finns ju en väldans massa sätt men det beror ju på vilka metoder man vill använda.
Beror ju även på om du har en vek eller tuff hund. Har du en vek, ja du får man väl ta det försiktigt. Men har du en hund som tål att du talar om vad som är fel, skulle jag nog även göra det.

Men om du menar när du gör helt om till höger, så tror jag det är tillåtet att göra så kallade kovändningar när man gör helt om. Då vänder du ju mot hunden och då kan hon ju inte göra vida svängar.

Jösses vad långt det blev, hoppas du orkar läsa och att du fått nån hjälp.

Anonym sa...

Vilken vacker kamel på bilden fast sätertrion är vackrast. Jo jag tränar gärna lite utställningsträning ihop. Vore väldigt roligt. Ska även gå en handlerkurs tror jag, hehe.

becca & olga sa...

Faraohundar är ju så fina <3
Ang träningen, beröm varje gång hunden på eget initiativ intar rätt position, när det är långt ifrån ignorera och vänta tills hunden tar kontakt och söker sig till rätt position.Tycker själv att inlärning och träning är effektivast utan korrigeringar efter som jag vill ah en hund som vågar ta egna initiativ. Men det är ju lite olika vad man tror på. Klickermetoden med shaping rekomenderar jag verkligen då man berömer för önskade beteenden och ignorerar oönskade för att sedan vänta ut hunden och den får tänka själv. Det är väldigt roligt att träna så :D

Quila o Ronja sa...

Pengar vill man ju alltid ha ;-) Hoppas du får det riktigt bra på jobbet!!!
Kramar

Christina Klosterberg sa...

Vad duktig du är som orkar träna fast du varit på fest dagen innan. När det gäller träning som handlar om precision är jag inte så duktig. Mina hundar tröttnar då... Lycka till på tävlingen!