tisdag 14 juni 2011

Dagens träningpass

Som vi ska tävla så måste vi ju också träna så det har vi gjort idag. Ett mycket lyckat träningspass. Maya var helt med på noterna och tyckte att det var roligt att träna. När hon gillar nått så ler hon med hela munnen och det gjorde hon idag. Vi har tränat och kollat in de flesta momenten i lydnadsklass 1. Hade tänkte filma lite men det fick vara som det duggade lite ute.
  • Platsliggningen= Vi körde bara 30 sekunder och hon låg kvar :) men jag såg nog att det ryckte lite i fartodjuret. Men jag gick några gånger och belönade och sedan körde vi 30 sekunder. Hon låg även kvar när jag kom tillbaka och satte sig direkt upp på mitt kommando. Super då det ibland kan vara svårt
  • Fritt följ och det gick överförväntan bra. Hon sackar lite ibland men tar upp det bra och följer med bra i svängarna. Halterna kan var mycket bättre men jag ville inte bråka med det idag. Hon hade så bra flyt så jag tror att det kommer av sig själv och hur jag står. Jag vrider mig gärna så kan jag rätt upp mig så tror jag att allt blir toppen. Pratar lite med henne ibland för att hålla motivationen borta men det kommer så klart att bli mindre prat fram över.
  • Ställande under gång är svårt då hon gärna vill följa med. Så idag såg vi bara till att hon stannade och sedan några steg och belöning.
  • Inkallningen gick bara super. Lite övertaggad så jag måste se till att hon inte tjuvar
  • Apporten tänker vi avstå så det har jag inte ens provat
  • Läggande under gång gjorde jag inte heller som det blir en förväntan under fria följet att hon tror att hon ska lägga sig snart. Men jag vet att hon kan det sedan tidigare och lägger sig snabbt så vi tar det här momentet och tränar på sist.
  • Hopp över hinder har vi inte heller provat men jag har en känsla av att hon gärna vill komma innan hon får.
Nej mycket nöjd med träningen och i morgon är det dax igen :) tror att Maya kommer att lysa upp som en sol. Astrid var lite avis men hennes tid kommer.

3 kommentarer:

Ann-Margret o Vinja sa...

Vad spännande med tävling :) Kul att träningen gick så bra :) När och var ska ni tävla då?

Men du vet väl om att det är linförighet i klass 1 och inte fritt följ. Tänkte så du inte får en överraskning på tävlingsdagen. Vissa hundar går ju mycke bättre utan koppel men det gäller träna med koppel också.

För att slippa träna läggande och ställande under fritt följ och få förväntan så dom stannar av sig själv så kan man träna det baklänges. Det innebär att du backar från hunden och sen säger antingen stå eller ligg. Om dom har svårt att stanna/lägga sig direkt kan man göra så att när du säger tex stanna så tar du samtidigt ett steg emot hunden. Det funkar både i läggande och ställande. Vet inte vad du brukar belöna med men jag belönade med boll, i början så fick hon den så fort hon stannade/la sig ner och sen utökade jag tiden som hon skulle ligga kvar samtidigt som jag backade.

Jag har även kört med att jag kastar hennes boll och säger "skriker ;)" stanna eller ligg och sen ett direkt varsågod när hon lyckas. I början sa jag nästan direkt hon sprang iväg men nu kan jag säga till väldigt nära bollen.

Jösses vad mycke det blev då....Hoppas du orkade läsa.

Men hu så långa arbetspass du har då :( Inte kul alls. Tycker det räcker gott o väl med det en annan jobbar och ändå är jag bara på jobbet 8 timmar. Vi jobbar antingen 6-14, 14-22 eller 22-6

Kram

Arlo sa...

Vilken rolig förstaträning inför tävlingen! Det är ju tydligen fart i din hund så tempot lär ju inte bli något problem, som det är för Rudi oftast.

Marie sa...

299:- kostar de, det står ovanför bilderna på utbudet, men det var lätt att missa =D

kramar