torsdag 9 juni 2011

Framför byten



Här är en video på framförbyten. Vi har tränat det på gården men inte så här. La upp den bara för att ni ska ha ett litet hum om vad jag menar. Man byter riktning framför hindret när hunden är på väg. Om jag står på höger sida om hunden så får jag hunden på vänster sida när jag har bytit sida för att skicka hunden dit jag vill.

Jag har två stora stenar på gården som jag skickade kamelerna till. Så vi började imellan dem framför och sedan gick ja och gjorde ett framför byte mellan stenarna och skickade kamelerna till någon av dem. Vi tog det lite lugnt och både Maya och Astrid tyckte att det var jättekul. Maya sprang runt med ett jätteflin hela tiden och Astrids svans gick i ett. Vill ju inte att Astrid ska hoppa men nått lär hon ju få göra.

Ja lite svårt att förklara men jag hoppas att ni förstår.

5 kommentarer:

Katarina sa...

Det här var en riktigt bra film! Jag hade så svårt för just detta när Nanna och gick på agilitykurs. Nu blev det tydligt!

Tassintryck sa...

Roligt med undervisande video :)!
SV: vad tråkigt att det inte går att lämna kommentarer genom ditt konto hos mig mig. Men jag känner ju igen dig ändå när du skriver ditt namn och kamelerna :-)!
Ja, tänk att pudlar kan se lite grymma ut de med ;-)
Ha en bra helg!
kram från mig
/maria

Quila o Ronja sa...

Förstod inte riktigt hur du menade först.....? Men nu har jag studerat filmen, och då blev allting solklart, hihi. Vi har aldrig testat agility.
Sv. Visst är det lite olustigt. Hoppas snart få reda på vad som ligger bakom.
Ha de!

Ann-Margret o Vinja sa...

Tur man inte håller på med agility för där skulle jag verkligen trassla in mig :S Tänk sen när det ska gå snabbt också då skulle jag verkligen var helt lost, skulle nog inte orka hänga med i hundens tempo heller.

Ska bli kul att se film på dig och kamelerna sen då när ni tränar :)

Sv. Jo det finns en del bra svängar, det ända är ju att vi går så mycke jämnt att det känns ibland som vi ändå inte har någonstans att gå. Om jag är ledig så brukar jag och Angie ibland åka iväg och hitta nya ställen att gå på, det är kul :)

Ja nog är det bra man kan hjälpa varandra när det behövs. Vi bor bara lite drygt 5 min ifrån varandra så det är ju heller ingen stor omväg att hämta varandras hundar.

Ha det så kul på jobbet i helgen. Som sagt så får man väl trösta sig med att man tjänar lite bättre på helgen och när det är natt. Men har du vaken eller sovande natt? För du jobbade väl en väldans massa timmar i sträck när du jobbade.

Ha en bra helg trotts jobbandet ;)

Cajsa och Ozzy sa...

haha ja fatta ingenting va hon pyssla me i videon =P

komenteringen har varit trasslig här ett tag oxå Sofie..förut.. såg att du hade de trassligt hos tassavtryck...men de fixade sej helt plötsligt, så de kanske funkar snaert hos henne för dej=)