torsdag 28 juli 2011

Så här gör man min Header

Tack alla för att ni tycker att min header är fin. Jag tackar Michaela och räven för kortet som det är de som har tagit det. Sedan så svarar jag Anonym om Astrid har haft någon valpkull. Nej det har hon inte och det ser inte ut som att det kommer att bli någon heller synd nog. Vilket gör lite ont i mitt hjärta då jag gärna hade velat ta en kull efter henne för att bevara de fina linjerna som hon har i sig. Men det blir inte alltid som man har tänkt sig

Men så här gör du headern. Ladda upp den bild som du vill göra om i photoshop. Nu har jag bara den engelska versionen så det får bli så.




Gör om bilden till svartvit genom att gå in på Layer välj sedan New adjustment Layer och ta där Hue/Suturation. Välj på Hue/Suturation att sätta Suturation på -100 så blir bilden svartvit.

Sedan är det bara att börja måla genom att välja brush tool till vänster i verktygsfältet och rita i där du vill ha färg. Om du högerklickar på musen när du har penseln på bilden så kan du välja hur stor pensel du vill ha. Ett tips är att klicka på förstoringsglaset innan du börjar och förstora bilden. Det är lättare och det går fortare.

Hoppas att ni förstod min förklaring och lycka till med att sätta en färgklick i svartvita bilder. Jag tycker att det är en underbar kontrast.




3 kommentarer:

Christina Klosterberg sa...

Verkligen kreativt! Tack för tipsen.

Anna G sa...

Tusen tack för förklaringen. jag ska prova vid något tillfälle. har alltid tyckt det varit snyggt.

Sandra sa...

åh tack...nu skall jag försöka...får se om jag lyckas :)