lördag 2 juli 2011

En bra dag


Under två dagar har jag och min sambo roat oss med att bygga ett rätt stort utedäck. Så nu är vi äntligen färdiga efter många timmar dubbelvikta med rumpan i vädret. Kamelerna verkar gilla den nya saken i trädgården och Anka har invikt däcket med att äta ett grisöra på en fäll. Astrid var några gånger ute och kollade in att vi sköte oss.


Igår hittade jag annars ett sår på Mulis mage med antagligen en ficka. Det var inte det lättaste att göra rent det på magen men till slut gick det och jag är glad över att det var väldigt färskt. Så idag har hon fått vara inne och tillbringat dagen med en tratt. Inte allt för uppskattat. Såret har nu gått ihop och jag hoppas att det inte finns några elaka bakterier där nu. Kattsår är ju inte det roligaste.


Annars har kameleran roat sig med att springa efter en pinne idag i vattnet. Astrid och Anka tyckte att det var fruktansvärt roligt och Maya ville inte blöta ner sina fina tassar idag. När den yngre och den äldre var färdiga med plaskandet så sprang Maya lös på sjukhusområdet. Det var länge sedan jag såg henne leva upp så. Det gick hit och dit i ruskig fart fram och tillbaka.


På kvällen tog vi ett lydnadspass och idag var hon så med. Men hon har börjat fuska i positionen och sätter sig lite framför mycket snett. Förbaskade kamel men några riktigt snygga inkallningar gjorde vi. Det var ett roligt moment sa Maya. Vi har även tränat lite ställande men det år så svårt att stanna säger Maya. Provade ett läggande och plask sa det bara i backen. Så himla snyggt och snabbt så jag blev helt lycklig. Maya var också lycklig efter träningspasset och sover nu gott i soffan.


Själv ska jag nu ha lite egentid med boken kråkflickan.

10 kommentarer:

Quila o Ronja sa...

Bra att ni har egna "tillsynskameler" när ni jobbar. Kul att träningen gick så bra. Man blir så glad!
Ha en skön söndag
Kram

Christina Klosterberg sa...

Vad skönt med ett utedäck! Det är bra om man hittar såren på en gång. Sår brukar kunna läka rätt fort om de får vara i fred. Springa efter pinnar i vattnet låter mysigt.

Johanna sa...

Hojta till när vi ska ta den där filmningen! :) Snyggt halsband btw :D

Arlo sa...

Vilka bra snickare ni är då! Min matte kan inte snickra alls, fast husse är bättre på det!
Springa fort är härligt om det inte är för varmt , tycker jag.
Min snygg-tjej på lägret är en whippet som tävlar i att springa fort. Hon gjorde en uppvisning för mig och attans så snabb hon var!

AnnMargret o Vinja sa...

Vad fint med ett utedäck att sitta på :)

Inte lätt varken när dom tränger eller går för långt ifrån :( Vinja tränger en hel del och jag har då fått rådet att gå mycke väster svängar. Om hon hon går för långt ifrån borde man ju göra tvärtom att göra flera höger svängar för att få henne med sig. Kanske ha nån leksak eller gottis att locka henne med.

Är inte lätt nått av problemen...
Hoppas du hinner hitta nån bra lösning innan du ska iväg och tävla :)

Cajsa och Ozzy sa...

Va duktiga ni är!! Me både bygget o träning! Här har vi mest slappat!! Ja..får ju inte göra så myclket mer =( varit överdrivet trött i helgen oxå därav hörde ja inte av mej nå mer om glassen.. vi kanske kan ta den till veckan...hur jobbar du då?

Lyckopiller sa...

Härligt med ett stort altandäck! Och vilket superfint kort den första bilden är!

Boubou sa...

Vilket toppenställe att relaxa på!

Sandra sa...

duktiga och händiga ni är :) imponerad!
hoppas att såret läker fint trots värmen

Zallek - Kellaz sa...

Vilken toppendag! Hoppas träningen går som den ska.