tisdag 19 juli 2011

katastrof spårning igen



Idag har vi varit och spårat igen. Och det var katastrof med ett leende på munnen. Ja i alla fall på två av kamelerna. Den tredje Astrid kräver sig en funderare.


Det var väldigt blött i skogen och väldigt risigt så jag vet inte det kanske försvårade det hela. Jag vet inte någon som vet? Men sedan tror jag ocks att det hade gått nått intressant i skogen som både Maya och Astrid snurrade runt och gjorde lite andra saker. Anka snurrade också runt men pga helt annan anledning :) Vi tar dem i tur och ordning :)

Astrid min lilla Astrid ville inte först gå ut i spåret idag. Hon gick ut för att komma tillbaka gång på gång. När hon sedan pinnade iväg hittade hon första apporten utan problem. Blev jätteglad och markerade den väl. Sedan iväg för apport nr 2 och då blev det nått helt konstigt. Hon drog iväg för långt åt sidan och snurrade runt hit och dit och efter en stund hittade hon apporten bakvägen. Inte alls bra inte bra. Hon vädrade även en massa i luften och nått intressant hade kanske gått fram där. Men hon blev glad och sedan spårade hon felfritt till slutgrejen som idag var en leksak. Vi lekte en massa vid varje apport för att hon skulle tycka att pinnen och leksaken var jättekul.


Funderar nu om jag ska gå tillbaka från scratch och börja spåra raka spår med massor av pinnar och kanske även lägga en pinne väldigt kort in i spåret och belöna massor. Funderar om de två konstiga spårningarna innan det här har gjort att hon har tappat bollen så att säga. Hon har varit jätteduktig på att spåra och har gått som på räls men nu har nått hänt. Om någon har nått förslag så säg gärna till. Den första katastrof spårningen la en vän till mig och glömde då att markera början. Skulle ha skitit i det då men gick det ändå och det blev bara knas. Spåret i söndags så han jag inte med att se hur hon spårade eller om hon igentligen hittade pinnarna. Inte heller bra. Nej vi får nog ta det från början.

Maya började bra men var sedan också ute och snurrade på nått annat så jag fick hjälpa henne på traven. Men hon var ändå väldigt duktig. Hon gick i spåret och var nöjd och glad efter att få lite bekräftelse på att hon var duktig. Svansen gick och hon var konsentrerad. Hittade båda apporterna.

Åhh så Anka ja jag vet inte vad jag ska säga. Har viltspårat med henne en gång och då verkade hon inte fatta någonting och så var det även i dag :) Hon gick ut bra två meter men sedan började hon göra en helt annan sak. Nämligen mumsa blåbär hahahaha. Nått spår fanns inte i hennes hjärna hela skogen var ju ett stor smörgåsbord. Men vi kom fram till båda leksakerna och det var ju inte alls intressant. Nästa gång blir det en köttbulle i burk till henne i spåret då kanske det blir intressant :)

Efter att ha sprungit runt i skogen och blivit blöt om fötterna och lite frusen så ska jag nu mysa i min jumpsuit. Snygg va :) Passande för en 30 åring hahaha



3 kommentarer:

Britt Marie o Rudi sa...

Haha, ja, ganska katastrofala spårövningar....men ni hade säkert kul, eller hur?
Jag skulle absolut backa och göra enkla nybörjarspår för att få henne på rätt spår (!) igen. Så hon får lyckas och ni får fira tillsammans i slutet!
Det är et lustigt mode , med de där overallerna som börjat dyka upp, tycker jag. På 60-70 -talet, när jag var ung hade vi overaller, antingen i plysch, eller i denim. Men de var tighta och de av plysch hade alltid stora säckiga knän...gud så snygga vi var!

Zallek - Kellaz sa...

Hmm... Det brukar ju vara bra om det är lite blött i markena. Jag skulle prova "blåbärsspår" som är raka och jätteroliga belöningar, och som du sa en sak ganska snabbt in på spåret.

Hanna aka Lilla My sa...

Jumpsuiten ser GRYMT skön ut. Kanske man skulle inhandla en sådan.