tisdag 11 maj 2010

Tränat lydnad

Idag mötte jag upp Johanna och hennes hundar på hedemora/säters bk. Fick ju även träffa lilla Hank för första gången. Vilken goding den jaktlabradoren var.

Anka fick bara stå och kolla in läget, välta vattenskålen och försöka äta i sopptunnan. Astrid fick låna Johannas bil och träna på att sitta i bilen helt själv. Det var inte så kul men hon höll på att lära Hank att man kan skälla i bilen. Så det slutade med att hon fick sitta där själv.

Annars var Astrid duktig. Hon var lite lös när vi tränade och stannade med matte. Märker att hon är så inkörd på att hon ska stå framför mig så det blir lite jobbigt i huvudet när hon ska vara bredvid mig sittandes. Hon förstår inte riktigt vad man vill att hon ska göra. Men tillslut fick vi till några fina sitt vid sidan. Inget hopplöst fall kanske.

Maya min älskade Maya piraya tyckte att det var jättekul. Johanna kommenderade oss efter lydnadsklass 1 moment. Tycker att Maya skötte sig jättefint som vi inte tränar alls. Hon var som en oslipad diamant. Fint fritt följ med lite snea sitt och inte riktigt med i helt om. Men hon var helt med på noterna och viste precis vad man förväntade sig av henne. Inkallningen klockren förutom sitt vid sidan. Läggandet gick men inte så snabbt. Ställandet var lite osäkert. Problemet med läggande och ställandet var ju att hon inte kunde stanna kvar när jag gick tillbaka. Men svansen gick hela tiden. Hopp över hinder och jättebra förutom sitt vid sidan på slutet. Apporteringen skippade vi som hon inte apporterar. Nej jag är jättenöjd som vi knappt har tränat lydnad sedan hon var två år. Men nu känns det som vi har lite att ta igen. Maya älskade det. Älskade Maya ska få lite egen träningstid det såg jag det.

Johanna knäppte lite kort så jag väntar med spänning

1 kommentar:

Emelie sa...

Kul att det gick bra med träningen :) goliat är också som Astrid helt inkörd på framför! Nu vet han att vi kör mycket från sidan men stå framför är hans utgångspunkt (när han tröttnar på att sitta vid sidan så ställer han upp sig framför istället..)! Kul att du får hjälp med träningen, det saknar jag många gånger!