söndag 9 maj 2010

Måste erkänna

Att jag är besviken. Inte på hunden men det var ju så när så nära. Det känns lite trist att bli slagen med 0,25 poäng när Astrid ledde efter första loppet.

Men det är så det är. På LC kan allt hända :) Fast jag måste erkänna att det kändes som konstiga poäng på Ruxxana Ram Nar efter första loppet. Han sprang med Maya och hade bara 1,5 poäng mer än henne. Det är ju helt otroligt som hon inte är den snabbaste hunden längre. Men i starten så lyckades han slita sig innan de startade. Sen gjorde de om starten. Så jag funderade om han hade fått poäng avdrag och helt klart måste han ha fått det. För han sprang på så bra poäng i andra loppet att det skulle ha varit helt otroligt om det skulle skilja så på prestationen från två lopp. Det troliga var att han sprang på högre poäng än Astrid redan i första loppet men fick 10 poängs avdrag.

Annars tycker jag att de sprang bra. Astrid höll sig till regelboken och gjorde två lopp utan konstigheter. Första loppet själv och andra med Ragnar. Kan dock tycka att hon är lite avvaktande i sin springning om den andra hunden ligger förre. Hon ligger och inväntar på sidan känns det som. Sen springer hon lite högt men hon är helt klart sugen på trasan som hon i målgången morrade till lite till Ragnar. Men hon har ett helt annorlunda spring sätt än Maya.

Maya var för gullig. Hon sprang och tyckte att det var så kul. Hon gjorde som hon brukar sprang upp sig i andra. Helt fantastiskt att hon gör samma varje gång. Hade även släpphjälp på Maya av Lisa. Så tack Lisa för all hjälp. Maya tyckte att Lisa var lite läskig som hon sa åt henne att hon skulle vara tyst.

Dagen började med sol och ordentlig blåst. Avslutades med ingen blåst men väldigt kallt. Hundarna låg under täcket i bilen i sina fleecetäcken. Även jag låg en stund i skuffen och sov under täcket med dem. Sen avslutade vi med Mc Donalds och hundarna fick en varsin ostburgare för sin insats. De blev väldigt nöjda :)

Resultatet för faraohundarna blev

Ruxxana Ram Nar 72 poäng CERT

Xemxija Dellamorte Dellamore 71.75 poäng

Ch Xemxija Almost An Angel 66,25 poäng

1 kommentar:

Emelie sa...

Tycker lite synd om dig 0.25poäng! helt otroligt! Men kul att dina tjejer sprang två bra lopp var i alla fall, hoppas att jag kommer få börja tävla snart också :)