lördag 30 januari 2010

Lyckad men tröttsam dag :)

Nu har jag och Maya värmt upp utställningskopplet och jag är nöjd med dagen. Hon skötte sig bra på sitt sätt och hon var glad, positiv och väldigt hungrig. Den där hungriga biten hade vi kunnat ha lite mindre av. Hon var så sugen på godis att hon tiggde av mig och alla med ficka som kom i hennes närhet. Även andras väskor var ett hett föremål. Hon siktade in sig och tog sats kan man säga. Efter en långdag med massor av väntan blev det hårdare anfall på medtävlande mattar och hussar. Hon glodde ut dem när de åt eller berättade för dem att hon var hungrig. Men priset tog nog när vi stod i ringen och hon var mer intresserad av killen utanför ringen med hamburgaren än matte med godis. Eller när hon han sticka ner hela huvudet i Carinas väska och grabba tag i en hel korv som slank fort som satan. Väldigt fräck har hon varit och jag har väl fått skämmas lite gran :) Men det gör inget som hon har varit glädjen själv idag. Lite smällar får man ta.

Nått som jag verkligen inte kan förstå är hur kan man arrangera en hundutställning i en lokal som har klinkers på golvet och inte ha några mattor. Hur tror de att hundarna ska kunna springa ordentligt eller hur lätt är det att ställa upp hunden bra när den bara glider runt. Det var inte lätt att ställa Maya som hon gärna stampar runt lite. Bakbenen åkte åt alla håll kan man säga. Inte ens en liten matta framför domarbordet hade de. Under all kritik.

Men hur gick det då. Jo vi blev BIR och sedan BIG 4 och det känns toppen. Fast jag måste nog lära henne att hejda sig lite. När hon väll stod still och rätt ok och skulle få en godis då var det tydligen fritt fram och ta ett stort steg framåt och visa sina snygga grodben :) Vi måste träna lite tålamod känner jag :) Vänta lite godisen kommer om en sekund. Höll man godisen framför näsan så kunde man nästan sitta på handen för att gå den. Måste nog gå tillbaka till sträng order utställning som vi höll på med förrut. Trist men det kanske är det enda som fungerar på den här hungriga damen.

Enda mattan i hela byggnaden och det var framför en ingång i totohallen. Så den fick vi utnyttja för att knäppa kort på. Rätt ok bild tycker jag och en av de bästa. Hon är svår mellanstrumpan.


Den här mat ätar stilen hade hon velat ha hela tiden och hon fick. Snygg va.

Också en rätt ok bild och här kan man ju tydligt se att hon inte kan stå still. Carina är det som tar bilderna och i ena handen en kamera och i andra en vild haj.

Maya var trött och här kan ni se det hemska golvet. Kallt var det inne också det drog så Maya fick ha sitt vintertäcka på sig.

En vild haj som bara ville visa för Maya vilken karla karl han verkligen är. Hon var inte alls intresserad men han försökte många gånger berätta för henne att hon skulle inte bli besviken.


5 kommentarer:

Cajsa och Ozzy sa...

Grattis till de fina resultaten!!=) Hon är en riktig sköning!=)

Norbergarna sa...

Ja, golvet verkligen minus men är han inte söt så säg lilla hajen? Förstår inte varför Maya sa nej?
Grattis till en bra start på nya utställningsåret!!!!

Emelie sa...

Grattis! Ja det där med att hon var lite vild och galen kan man ju träna på men vad kul att humöret var på topp! Jäkligt dåligt med golven..

Ann och Lowa sa...

Hejsan.
Golvet ja..det var ingen hitt, fick ja väl till ett fint bakställ typ så bara gled hon..
kul att det gick bra för Er men ni måste ha fått vänta länge=/

gick och letade efter dig sedan men hittade inte på dig.

Fnissade lite när jag läste om jeans i faraoringen. Jag har märkt att i rottisringarna kan man se mkt olika, framförallt i bruksutställningarna, fniss...

ha det bäst/Kram ann och lowa

Mirre sa...

Ohh Grattis vännen, vad roooligt. Ohh sååå tjusen hon är också =D

Ska hem till småland nu åker redan på torsdag och kommer hem tisdag. Men sedan då?

Kan vi inte boka in en dajte med hundarna promenad eller så?
kram