tisdag 2 februari 2010

Det nya fodret

För lite mer än en månad sedan började jag ge Maya och Astrid Royals rasfoder för setter. Jag tycker redan nu att det har hänt grejer. Maya som alltid har varit svår att få upp i vikt när hon har varit lite för smal har nu gått upp i vikt. Hon är en sådan här hund som pendlar väldigt fram och tillbaka det är svårt att hålla en bestämd vikt. Det är samtidigt kul att se att hon har gått upp som hon gick ner nästan 2 kg när hon opererades. Men nu är det kläm på kroppen och nogrann koll på hullet för att det inte ska bli för mycket fläsk på kroppen :) Som hon är nu är hon helt perfekt. Hon är inte smal men inte heller tjock. Maya är en hund som ser bättre ut om hon har lite fläsk på kroppen som hon annars ser väldigt konstig ut. Astrid har också gått upp i vikt men där är det inte lika markant som med Maya. Men båda två har börjat få mindre mat. Skulle gissa på en deciliter mindre nästan.

Bara vädret blir bättre eller när vägarna blir snöfria då ska vi börja cykla och motionera. Som det ser ut nu så går det inte att cykla för här i Säter kan de inte ploga och det är svinhalt där man kan cykla.

1 kommentar:

Anna Rasmussen sa...

Skönt att hitta ett foder som verkar fungera bra :-)

Motionen där, jag känner igen det där. Dåligt plogat, kallt och snö är inte idealiskt för motionering av dem.

Kanske du ska ta och prova skidor? Det är jättekul :-) Jag ska ta en provtur idag med bägge tjejerna. Har äntligen fått nacklinesen :-)