söndag 10 januari 2010

Vad händer 2010 med mig

Jag har lite planer för mig och hundarna som vi ska försöka genomföra.

Anka: ska nog bara vara pensionär i år och kanske visas någon gång i sommar om hon känns fräch och det hoppas jag. Men inte nått nu i vår som hon blir stel av kyla. Annars så ska hon få prova på viltspår skulle det inte vara häftigt om en 10 år gammal faraohund kunde göra ett godkänt anlagsprov. Det är i alla fall vårat mål om hon är pigg nog vill säga. Kanske en till rallytävling också det är inte helt omöjligt. Men alla dessa planer är i sommar så vi får se hur Anka mår då. Annars ska hon väl fortsätta och plundra trädgården på bär och frukter och gå många sköna promenader.

Maya: Ska faktiskt ställas i år och vi ska börja med inoffar och sedan får vi se hur det går om vi anmäler till någon officiell. Planen är att vi ska vara ett bra team när hon blir veteran i November. Annars är siktet inställt på forsättningsklass i rally och att starta i lydnadsklass 1. Även Maya har en klöv som väntar på henne men jag vet inte om det är hennes grej att spåra riktigt men vi ska göra ett försök att få henne till viltspårschampion. Sen sak hon tävla sin sista säsong inom Lure Coursing. Faraohundarna får ju fortsätta och tävla det år de fyller åtta men som Maya fyller åtta i November så blir det ingen start efter åtta års ålder.

Astrid: Har jag inte bestämt vad jag ska göra med. Jo vi ska försöka ta det där sista certet i Lure Coursing. Utställningbiten har jag inte bestämt mig med än. Men jag tycker att hon blir finare och finare så någon gång ska hon visas. Men kanske inte så mycket som förra året. Är även sugen på att anmäla henne till en tävlingslydnadskurs. Men vi får se.Vilspårschampion ska jag i alla fall försöka få henne till. Hon är en fena på att spåra och hon är superintresserad av klöven. Fast den ligger i frysen :)

Matte: Ja jag är ett hopplöst kort men planen är att jag ska sparka mig rejält i rumpan och komma igång med lydnaden igen. Jag tycker att det är roligt och jag och Maya tränade massor innan vi blev flera i familjen. Nu tycker jag att det är frustrerade att åka och träna när de andra sitter i bilen och skäller. Så jag har bestämt mig för att bara ta med mig en hund i fortsättningen. Men då för jag dåligt samvete för att de får vara hemma. Men det är väl bättre att de får komma igång och göra nått än att bara vara hemma och strosa runt. Så alla som vill träna var på mig nu och tjata på mig så jag kommer igång. :) Har ju skrivit det här så nu kommer jag inte undan.

2 kommentarer:

Mirre sa...

Ohh vad mykt härliga planer som 2010 erbjuder er låter det som. Jag ska också börja träna Bellman mera, ef att han fyllt 5 år så känns han mera mogen att nå till och det kan t om bli ngt av oss också =) Kraaam

Anna sa...

Såg att det var lydnadstävlingar i både Fagersta och Borlänge nu i Februari under en o samma helg.

Kanska ska jag komma och dra med er på bägge.. hi hi tänkt 4 faraohundar på 1 tävling två dar i rad. Det är inte illa :-)