lördag 9 januari 2010

Årsrapport 2009 Faouziah´s Ankhesunamun "Anka"

Fina visa Anka har hunnit bli 10 år och livet leker fortfarande för den här damen. Hon är nog lika glad och framåt som när hon var liten kanske bara inte lika rörlig. Men i sinnet är hon en ung faraohund. Anka är en livsnjutare av fulla mått. Hon gillar att ligga och mysa, strosa runt i trädgården och äta goda saker. På den här bilden står hon under plommonträdet och funderar hur hon ska lyckas äta ett plommon utan att matte ser. Ja allt går i äpplen, krikon, plommon, hallon, smultron, blåbär. Jag jag har aldrig sett henne spotta ut någonting som är äckligt.

Värme tycker Anka om och ligger gärna på balkongen. Men inte så långa stunder nu mer då värmen verkar påvärka henne negativit. Men hon ligger en stund och går sedan in för att gå ut sedan igen.

Det är ju bara så härligt att rulla sig på gräsmattan det måste man göra varje dag på sommaren

Hon har inte bara varit en glad pensionär utan hon har tävlat lite också på äldre dar. Här tävlar hon i rallylydnad 9 år gammal. Vi tränar ingen lydnad så det var mest på skoj men hon är ju så följsam och alert så det slutade med att vi på pricken blev godkända i nybörjar klass. Så stolt var jag över min gamla dam.

Hon har även ställt i veteranklass några gånger med sin handlar Jenny Nyström. De har blivit bästa veteran tillsammans och placerat sig i veteran BIS:et också några gånger den bästa placeringen fick de på SvVk utställning i Enköping där de blev BIS 3. Bilden är från SKK Kista utställningen.

Inga kommentarer: