onsdag 1 april 2009

Uppdrag granskning ikväll om hundrasen Kaukasisk ovtjarka

Hundrasen Kaukasisk ovtjarka som är framavlad för att skydda boskap mot varg och björn. I vårat moderna samhälle kan en stark prägel bli ett problem.

Programmet startar kl 20.00 på kanal 1

5 kommentarer:

Anonym sa...

Hmm attans.. missade d. Hade varit superintressant då jag har en granne med en blandistik med hälften av den rasen, resten schäfer.. känns sådär!!

Har träffat på den SOM TUR ÄR utan mina hundar nära för kan verkligen inte läsa av den hunden, får inget grepp om den.//

Mirrekex sa...

Nej missade det :(

anna sa...

Såg den nu på morgonen. Man kan se den via SvtPlay.

Vad säger man om den. Självklart är inte det här en hundtyp som passar som sällskapshund. Det tycker inte jag behöver betyda att rasen ska förbjudas. Folk måste ta mer ansvar och faktiskt läsa på vad sjutton de är de köper.

Står i rasstandarden att rasen är skarp till sin natur. Under fel står det "tilltro till främlingar" och under allvarliga fel " blyghet, stor lojhet, bristande skärpa".

Bara det tycker jag talar för sig självt att det INTE är en sällskapshund. Sen att det finns rötägg som köper en sådan som sällskap är inte rasen fel.

Sofie svarar sa...

Håller helt med dig man måste som köpare ta reda på vad man skaffar sig. Det gör man ju med allting annat. Tycker inte heller att man ska förbjuda rasen. För gör man det kommer det att förbjudas fler raser. Även raser som rottweiler och dobberman kan då ligga i riskzonen tror jag.

Sen tycker jag att rasen ska bara ha arbetsuppgifter som vakthund och ska inte finnas i samhället som sällskapshund. För det är den inte alls lämpad till och det vill den inte heller vara.

Markurell sa...

Den mest fantastiska hund jag någonsin kommit i kontakt med. Hunden på bilden är nämligen min och heter Baccus. En fantasisk familjehund, som de flesta på grund av fördomar aldrig får en chans att uppleva. Baccus har en egen hemsida www.freewebs.com/ovtjarka Besök den och få rätt information direkt från källan. Då kan man skippa kommentarer som - " jag har hört...." "Det sägs..." mm
CU
Bertil