fredag 24 april 2009

Härligt väder tycker vi allihopa

Eftermiddagen har tillbringats på gräsmattan i solen på en filt. Där har jag och alla tre tjejer trängts och även katten har varit med på ett hörn. Senare ska vi ta en långpromenad i den härliga kvällen.

Igår var jag och Astrid på aktivitetskurs. Peder var och åkte cross så även hans dotter Ebba följde med. Så vi kan säga att jag och hon delade på Astrid så hon inte skulle ha tråkigt. Jag kan inte säga att Astrid lyssnade så värst mycket på henne men hon gjorde väll det som hon skulle göra. Vet inte om kursen gav oss så mycket som det mesta var sådant vi har gjort förrut men det är viktigt för Astrid att komma ut och ha lite tråkigt. :) Hon gillar nämnligen inte när man ska vila och vara passiv. Hon var väll den enda hunden som höll låda med sin stora mun hela tiden.

Vi fick träna på sitt, ligg och stanna kvar. Hopp genom armar fast över en pinne just nu. En enkel klickerövning att hunden skulle nosa på nått. Lite ögonkontakt, ligga på rygg men det ska vi testa hemma. Inte en chans att Astrid skulle lägga sig på rygg på backen där. Det måste vi träna hemma i sängen först. Faraohundar är ju inte direkt en hund som vill ligga på backen hur som helst.

1 kommentar:

Emelie sa...

kul med aktiveringskurs och visst även fast hon redan kan så är det ju nyttigt att åka iväg och träna bland andra hundar! Och det är klart man måste låta, hur ska de annars veta att det är en faraohund med på kursen??