fredag 17 april 2009

Det kommer att bli en riktig hundig helg

Imorgon åker jag och alla hundarna till Avesta och gör olika aktiviter. Maya och Astrid ska förgylla livet för sin mormor Inga som ska valla runt dem i skogen. Anka och jag ska gå på valp, junior och veteran utställning i Avestas ishall. Det ska bli jättekul och se vad vi gör för prestation. Jag tycker att hon är lite svår att visa med det är bara att kämpa på och det ska vi göra. Hon kommer att köra slut på mig med all sin energi. De andra kör nog slut på mormor. Så imorgon kväll är nog alla rätt trötta.

På söndag ska vi springa Lure Coursing eller hundarna ska springa och jag kolla på. Eller bara slappa är nog fel att säga när man ska släppa en faraohund på lc fälten. Man är helt slut efteråt och har fått en ordentlig genomkörare i armar och rygg. Sedan måste man ha koll på var man har ansiktet så man inte blir nockad av hunden. Även öronen för sig en omgång som de verkligen skriker ut sin glädje över att få jaga trasa. De skäller konstant från man tar ut dem ur bilen tills de har jagat färdigt. Lyckan är totall.

Det kommer även upp 2 faraohundar från Stockholm som ska springa mot mina hundar. Vi har lånar hundar av varandra. Det är Bengt och Bobbo som ska visa hur killar springer. Bengt är Ankas bror så det ska bli kul och se honom som jag aldrig har sett honom. Bobbo ska springa för licens och behöver lite nya hundar att springa mot så det är klart man ställer upp. Sen kan det ju även vara kul att kolla in den framtida konkurrenten till min tjejer. Bengt är för gammal så han får inte tävla mer utan är pensionär i sammanhanget men tydligen fortfarande lika vild som i sin ungdom. Det ska bli kul att se.

Så inför helgens aktiviter har vi idag klippt klor. Ankan ska vara fin och de andra ska inte ha av någon klo i galenheterna på söndag.

1 kommentar:

Norbergarna sa...

Låter ju som en kanonhelg!! Så synd att vi inte kan komma på Söndag=(
Ses i morgon!!