tisdag 2 april 2013

Astrid har varit på ensamutflykt idag

Idag när jag var i skolan så tog sambon och Astrid en promenad i skogen som de var ensamma hemma. Anledningen till att jag vet det är för att jag ringde när jag var i skolan när han var på väg till jobbet. Tänkte bara höra om de hade haft en skön dag. Sambon har nog haft bättre dagar men Astrid hade nog en superdag med husse. På sista tiden har Astrid varit så lydig att man mer och mer har börjat tänka i banorna lös Astrid på promenaden men jag har inte gjort slag i saken men det gjorde sambon idag. 

Hela promenaden i skogen så fick Astrid vara lös och hon kom direkt när han ropade och fick en godis och kommando att springa i väg igen. Lite in i skogen och tillbaka. När de började nära sig hem så tänkte sambon att han kanske skulle ta och koppla henne men gjorde det inte. Strax efteråt så sprang hon iväg och kom inte tillbaka. Han såg henne ett tag när hon sprang fram och tillbaka men att hörseln var TOTALLT avstängd. Man ser så tydligt på en faraohund när hörsel har tagit time out. Ja då är det inte så mycket man kan göra. Sedan försvann hon och sambon knatade hem för att byta skor och hämta bilen för att fortsätta att leta. För en gångs skulle så skallade hon inte heller men människor lite här och där hade sett henne så hon rörde på sig. 

Hemma så hade vi folk från kommunen som skulle byta vattenmätare och de visste att sambon letade efter kamelen. Helt plötsligt så hör de att en hund skäller hemma på gården och de släpper in Astrid som då har kommit hem av sig själv. Samtidigt som hon får komma in så skäller hon ut arbetarna rejält för att de är i hennes hus. När sambon kommer hem igen som han har börjat tänka i banorna att hon kanske hittar hem så hör han henne inne i huset. Jag antar att han var lite lättad som hon var hemma och för att han slapp ringa till jobbet och säga att han inte kunde komma för att hunden hade rymt samt att han slapp ringa till mig och säga att hunden var borta

Jag i andra änden av luren när jag fick höra det här kände mig bara glad över att hon var hemma igen säker och välbehållen. Jag måste faktiskt säga TACK till sambon som inte ringer och säger att Astrid har rymt. Det hade ju gjort mig mycket ledsen i skolan och nu slapp jag gråta en skvätt :) Sambon och Astrid har gjort sådana här saker förut så de börjar få in vanan lite. 

Men jag tror att Astrid var en mycket glad tjej idag som hon var lite skitig och även fick bada en snabbis sedan innan hon fick somna i soffan och drömma och katter och andra saker som hon hade jagat efter.

1 kommentar:

Anna sa...

Haha, roligt skrivet och tur att det gick bra! Som du säger - Astrid hade nog en toppendag ;)