onsdag 17 april 2013

Shopping och äventyr

Idag har jag beställt nya halsband från Minxdesign. Det tog ett tag som man ska komponera dem helt själv och jag hoppas att det blev bra i slutändan. Det ena halsbandet snodde jag faktiskt från ett annat komponerat halsband men det andra har jag fixat helt själv. Skulle egentligen komponera ihop ett annat halsband till Xena men i det som jag hade tänkt så fanns det ingen färg i grova bomullsbanden som passade till tyget jag ville ha så det fick bli ett annat. Som hon ibland drar väldigt mycket så vill jag veta att halsbandet håller och då går vanliga bomullsband bort. Vill inte heller att halsbanden ska slitas ut för fort. Astrid har faktiskt bara fått två egna halsband i sitt liv så det var dax att hon fick sig ett eget hon också och Xena behöver ett nytt som hon växer. Hon har använt sig av Mayas gamla halsband men nu börjar det bli för litet. Så nu ska det bli fina tjejer i småstaden

Vi har även idag och igår varit ute på äventyr. Igår var jag och kamelerna hem till min mamma och hälsade på. Ny stad och nya ljud. Vet inte vad det var men Xena tyckte att hela vistelsen var mycket jobbig och ville helst inte gå ut och gå i en ny stad utan åka hem och dra täcket över huvudet. Odjuret hon brydde sig inget om alla bilar, ljudet från järnverket eller någonting annat. Lite för nyfiken på hissen när vi skulle åka och ville gärna nosa på hissdörrarna som åkte förbi. Lite väl nyfiken hemma hos min mamma kanske men det hade kunnat var mycket värre. Idag har vi varit till Borlänge och promenerat och då var det jobbiga från igår som bortblåst på Xena och nu gick hon med normal svansföring. Jag funderar vad det var igår som gjorde att hon hade svansen mellan benen och bara ville springa hem. Vi var även idag in på granngården och shoppade hundmat och lite ben och godis. Det hade kunnat vara smidigare men det gick bra med tre kameler i släpptåg och en kundvagn. De var väl inte direkt medgörliga och Astrid skällde ut kassörskan hmmm. Hon om någon borde veta hur man uppför sig. Men bara vi rörde på sig så gick det rätt smidigt men när vi stannade någonstans i butiken så ville man nu nosa på det mesta och endel saker ville man även smaka på. 

Här är Xenas nya tyg som ska bli ett halsband. Själva bomullsbandet ska vara äppelgrönt med ett smalt brunt band på sidorna. Texten ska stå med vit och två orange hjärtan ska vara på var sida om namnet. 6 cm brett bestämde jag även att det skulle vara.

Här är Astrids halsband som får ett bomullstyg i starkt cerise och med ett limegrönt band på sidorna av bandet. Namnet i vit och två orange hjärtan precis som på Xenas halsband. Så nu väntar jag med spänning på hur de blir men jag får kanske vänta i 4 veckor innan de kommer. Men då är de finna lagomt till min födelsedag.

Inga kommentarer: