lördag 13 april 2013

Skällande kameler måste sluta skälla

Ja precis som rubriken säger så måste kamelerna sluta skälla på tomten och helst inne också men det är inte lika illa tycker jag. Astrid har alltid haft en lite slapp mun när hon är ute på tomten och vill gärna berätta och muttra om att hon är ute och patrullerar. Hon är en faraohund som också gärna skäller när hon leker och det tycker jag är en annan sak. Det får hon faktiskt göra för det hör till hennes sätt. Xena är en tyst faraohund när hon leker men kan ibland ställa sig och bara skälla hon med. Lilla odjuret är den som det är svårast att få tyst på. Hon låter som ett brandlarm när hon sätter igång ;) Att de skäller lite och muttrar tycker jag inte är så farligt men det värsta är att de verkligen skäller ut grannarna om de visar sig på tomten och nu var en granne lite sur i veckan som var för att de skäller. Jag förstår honom men samtidigt blir jag lite irriterad som det finns flera hundar runt om oss som står och skäller tidigt på morgonen eller sent på kvällen. Det gör i alla fall inte mina hundar men som sambon säger, det är nog våra hundar som får ut för det också. Ska poängtera att de aldrig är ute själva och att vi alltid säger åt dem och om de inte slutar så får de gå in. Vi är inga hundägare som lämnar dem ute på gården och låter dem låta hur de vill hur länge som helst. Gud vad jag skulle vilja bo på landet ibland :)

Ja så för grannfridens skull ska jag nu införskaffa mig antiskallhalsband till de skällande kamelerna som de får ha på tomten. Men jag får nu hoppas att inte grannen retar dem om de har dem på sig och han märker vad de gör. För han har förut stått och slagit på en spade när de har skällt och det har ju inte direkt gjort saken bättre :) Så nu hoppas vi att grannen sedan håller sig i skinnet också. Man kan väl säga att grannen inte gillar oss så mycket. Trist men så kan det vara. Vi för inte ljud på annat sätt men jag har en känsla av att han inte skulle gilla oss ändå utan kameler. 

Så det är det här halsbandet jag har kollat på. Någon som har det som kan lämna en recention. Halsbandet finns att köpa på antiskallspecialisten och klickar ni på bilden så kommer ni till sidan.

2 kommentarer:

Catlin sa...

Åh, är det grannen till vänster som surar än? Det är skönt att bo här i Söderbärke för de hus vi har runt omkring, där skälls det minst lika mycket som här alla tider på dygnet :)

Eva sa...

Så synd och jobbigt med sådana grannar!
Har ingen erfarenhet av antiskäll, har tack och lov aldrig behövt. (Nuvarande 2 är t.o.m. ovanligt tysta. Siamteamet skulle nog reta fler om de hade mer volym ändå. Hemska tanke!!! De låter högt nog...)
Hoppas det fungerar! Även om grannen är småknas så är det ju jobbigt ha det där i huvudet hela tiden.