lördag 20 april 2013

Slalom och skicka runt

Ja jag och hundarna har hittat Stockholm Dog parkour och de har en utmaning varje vecka. Nu har jag inte hunnit med att öva in de två senaste veckornas utmaning som har varit skicka runt, gå igenom och den här veckans utmaning är slalom. Så jag har gjort en gemensam övning på slalom och skicka runt idag. Astrid tyckte att det var så kul att göra någonting igen som det var bra länge sedan men nu börjar ju vädret bli med oss så vi kan vara ute. Astrid är ju en lättränad tjej och fattar väldigt fort vad man vill och det är så roligt. Väldigt nöjd med första försöket och vi ska träna vidare så det går fortare och att hon gör det mera själv så klart utan så mycket hjälp från mig. 

Xena och odjuret har också provat men de fick börja med att träna in en åtta bara och det gick faktiskt rätt bra. Odjuret orkar inte konsentrera sig så länge och är väldigt godisfixerad :) känner igen det från Maya att de gärna inte börjar tänka mer än att där är det en godis :) Men bara hon börjar fundera på vad det är hon gör så ska det nog bli jättebra. Xena hon var lite lättare men hade lite svårt att fatta att man skulle svänga runt och in igen i åttan men svansen gick som en propeller :) Blir nog en bra tjej det där att träna bara hon med fattar galoppen lite bättre. :) Men man kan inte begära så mycket när det var första gången ute för dem att göra någonting annat än att springa och busa :)


4 kommentarer:

Emma sa...

Va kul att ni också kör parkour! Vi har varit dåliga med de senaste utmaningarna, men vi tränar lite på promenaderna iaf. :)

Anna sa...

Vilket trevligt flyt hon får in i övningen :)

Catlin sa...

Duktiga hundar:) Fast jag hänger inte med...vem är odjuret? Du har väl "bara" två hundar hemma?

Petra sa...

Vad skoj det låter!

Sv: Nog för att hon tycker att det är kul att byta (allt man kan dra i är kul!), men det främsta syftet med att lära henne byta föremål på kommando är att få en grund inför t.ex. apportering, släppande och att bara komma tillbaka med föremål! :-)