torsdag 4 april 2013

Kamelbad

Jag hade redan förra helgen bestämt att kamelerna skulle få ett vårbad någon dag den här veckan och det blev idag. Ner med alla kamelerna i källaren och stängde dörren. Tänkte att det var bäst taktik så var alla samlade på samma plats. Annars får man gå och leta reda på dem och tvinga dem ner i källaren. Men nu stod det tre helt ovetandes kameler i källaren. Men sedan när Astrid förstod vad som skulle göras då ställde hon sig längst upp i trappen och tänkte att jag syns inte.

Jag bestämde mig för att börja med Xena och jag kan säga att hon fick inte plats så bra i duschkabinen så det blir till att inhandla ett munstycke till duschen uppe så hon kan bada i badkaren i fortsättningen. Förra gången Xena badade gick det mycket bättre än idag men det kan ha varit för att hon nu var så stor. Men hon var duktig och stod där så fint och härdade ut men vända sig så jag skulle komma åt att tvåla in bakbenen det var väl ingen favorit direkt men det gick väl. Lilla snuttan satt sig till och med i duschen och såg olycklig ut. Mammas lilla känsliga kamel.

Sedan var det dax för odjuret som protesterade högljut över att bli blöt men hon var så duktig och stod still efter en liten stund. Först försökte hon hoppa ur duschen för bli vacker det ville hon inte bli men sedan stod hon still bara jag hade en hand fram på halsen på henne. Lite mera komplicerat var det att torka henne sedan som hon då var på väg mest hela tiden. Men det är tur att man har ett par ben. 

Astrid guldkamelen hon gick fint in i duschkabinen och fint ut ur duschkabinen och stannade snällt på handduken så jag kunde torka henne torr. Hon tyckte att duschkabinen var bra mycket trevligare än badkaret. 

Ja jag såg också ut som att jag hade duschat faktiskt så jag fick också ta mig en dusch sedan så nu är vi allihopa rena och fina för kvällens mys framför tv.

1 kommentar:

Eva sa...

Åh vad din beskrivning väcker minnen!
Jag bodde i en 3:a för nu ganska länge sedan. Med 4 amrisar.
Som sådana har för vana var de för det mesta "runt benen" på mig. Utom när det plockades med handdukar och sådant...
Ja, tills en var uppletad och i badet då... Då var de andra 3 plötsligt VÄLDIGT närvarande igen.
Tills den "drabbade" var färdigtorkad på trimbordet...
Swisch! så var alla borta igen (utom den klara)
Men kul hade vi nog ändå:)