måndag 15 april 2013

Övergår till Danmark i foderfrågan

Ja att handla foder är svindyrt och kör man med Kungliga kaninen och Pro Plan så blir det inte heller direkt billigare. Men nu har jag gått ett tips och det är säkert flera som vet om det men jag tänkte i alla fall berätta om det. Ja handlar då Pro Plans orginalfoder för medium hundar och RR foder för juniorer.

Beställer jag mitt foder från foderbilen så får jag betala 599 kr för en säck Pro Plan. För kungliga kaninen så får jag betala 679 kr för en junior säck. Köper jag två säckar av Pro Plan så gör det på 1198 kr och RR 1358 och sammanlagt blir det 2556kr för fyra säckar.

Om jag sedan kollar på zooplus i Sverige så får jag en säck Pro Plan för 549 kr och en säck från kungliga kaninen för 609 kr. Så jag sparar 120 kr. Men om jag köper dubbla säckar av båda fodren så kostar Pro Plan 999 kr och RR 1099 kr. Sammanlagt blir det 2098 kr för fyra säckar

Men om jag beställer från zooplus i Danmark så kostar det 439 kr för en säck från Pro Plan och 599 för en säck från RR. Beställer jag två säckar Pro Plan går det på 799 kr och 999 kr för två säcker RR. Så beställer jag fyra säcker så blir det sammanlagt 1798 kr.

Så jag har bestämt mig för att handla från Danmark som frakten ändå är gratis om jag beställer över 500 kr. Precis som foderbilen så kör zooplus fodret direkt till dörren med posten eller med DHL. Varför ska jag betala 758 kr mera för att jag handlar från foderbilen ? 758 kr det är en säck foder till som jag kan köpa för samma pengar. Så för 2556 kr som fyra säcker skulle kosta i sverige så får jag nu fem säckar foder för samma pris.

Hur kan det skilja så mycket i pris mellan Danmark och Sverige och hur kan det skilja i pris mellan foderbilen och zooplus i Sverige. 120 kr är inte mycket pengar men det är pengar.

1 kommentar:

desperat hemmafru sa...

Låter hur bra som helst, bara du har räknat allt i svensk valuta... Men det har du förstås?!

Det finns ingen anledning att betala mer än nödvändigt!