lördag 2 mars 2013

Äntligen en bra kloklippning

Idag var jag bara tvungen att klippa klorna på Xena fast jag gruvar mig. Eller varje gång gruvar jag mig som vi brukar få bråka lite innan det är över men skam den som ger sig. Jag är inte en person som klipper en tass i dag och den andra i morgon utan jag kör allt på en gång. Är inte så tålmodig på det sättet ;) Men vissa saker får de bara stå ut med.

Så jag började med att försöka klippa klorna när hon står upp och tar upp tassen som på en häst men nej det ville hon inte. Jag tänkte då att nej jag orkar inte hålla på så jag la ner henne helt sonika på sidan. Först kämpade hon imot men kanske bara högst i 10 sekunder sedan började hon slappna av och la ner huvudet i mattan. Jag berömde och sa att hon var duktig och sedan började jag klippa första framtassen. Gick jättebra och hon försökte inte ta sig upp. Fick sedan övertala henne några gånger under tiden att hon skulle ligga kvar. Hon försökte inte kasta sig upp utan mera försökte lite lamt att sätta sig upp men jag la vänligt men bestämt handen på henne bog för att visa att hon skulle ligga ner och sedan höll jag handen på halsen för att hon skulle lägga ner huvudet i mattan och slappna av. Gick idag på säkert 10 minuter mot svettiga 20 senast....pust. Det tar sig och ligga på sidan verkar vara hennes grej så vi fortsätter med det.

Men det bästa av allt var att hon kunde släppa obehaget och kampa med mig sedan. Det är hennes svårighet att släppa det som är obekvämt hon vill gärna bara dra och inte komma tillbaka och helst flytta hemifrån. Men nu kampade vi och hon tyckte att det var så roligt efter lite övertalning. 

Kanske håller damen på att ta sitt förnuft till fånga angående många saker.

3 kommentarer:

desperat hemmafru sa...

Vad kul att det går bra! Är ju skönt om man slipper känna att det är ett slag som ska vinnas varje gång.

Anonym sa...

Jag känner med helt med när man behövt utsätta sin hund för något obehagligt och haft lite problem med det kanske, att hunden då bjuder upp till lek är underbart! Jag är uppvuxen med whippets och de gicl och surade en stund innan de hade förlät mig så att min bullterrier bjuder upp till lek efter nästan oavsett vad är skönt. Jag hoppas Xena tillslut förstår att det inte lönar sig att bråka om det.

Hälsningar Patricia

Emma sa...

Kul med framsteg! Bra att vara envis (för det mesta ;)) Och förresten, igår var jag och Liam på upptäcktsfärd i "din stad"! ;)