fredag 29 mars 2013

Vi har dog parkourat idag :)

Igår när kamelerna lekte på gården så skrek någon kamel till och jag tänkte inte mer över det som det skriks till ibland men det går över lika fort. Xena brukar skrika som hon springer så fort och ibland stukar till någon fot lite. Inget jag brukar tänka på och igår stod just Xena still efter skriket och sedan började hon gå och gick fin fint. Men det var inte Xena utan det var Astrid som hade skrikit och hon var halt. Så jäkla typiskt som jag är rätt säker på att det är samma fot som förra gången. I morse var hon fortfarande halt så idag har vi tillbringat dagen på gården som Astrid inte får ta en promenad. Väntar på att sambon ska komma hem så jag kan gå en liten med henne. Vågar inte lämna de små hemma själva ens i en kvart om jag ska vara ärlig. De små ska även de få en promenad. Ja som alla har haft husarrest så har vi tränat på att sitta i campingstolen som jag sitter och glassar mig i när kamelerna är ute på gården.Astrid har varit ute med de andra och faktiskt inte sprungit något fast hon har velat. Himla lydig och duktig har hon varit min älskling

Astrid var näst bäst på att hoppa upp i stolen. Hon var lite tveksam när det gällde att få upp bakfötterna och hon ville gärna sträcka sig allt vad hon kunde efter godisen. Jag stod i början bakom stolsryggen för att få upp dem i stolen och när de blev mer och mer säkra så fick de vända på sig och sätta sig. Noterar ni att Astrid sötnosen sitter på armstödet hihihi, Nöjd var hon med lite godis. Ligga det hade hon ingen lust att göra men det kommer :) Vi ger inte upp här inte.

Xena var den som var bäst på att hoppa upp i stolen men man märkte att hon var stor och att hon tyckte att det var lite svårt att få upp fötterna som hon är så stor. Men bara kom på att hon skulle sitta i stolen så kom hon upp snabbt i stolen och ville nog sitta i stolen hela tiden för att få en godis. Xena kunde även lägga sig ner även om en fot kom i backen men det var inte alls läskigt.

Det lilla odjuret var den kamel som var ivrigast efter godiset och det gjorde även att det lätt blev lite fel. Hon tänkte mest ge mig godisen nu och tänkte inte så mycket på vad hon skulle göra. Men bara hon började tänka på lite mera än att äta godis så gick allt jättebra. Dock lite för ivrig så ibland trodde jag nästan att hon skulle ramla ner från stolen. Men motor det är A och O i hundträning och något som behövs så det är en bra ivrig kamel :) Mycket driv och det gillas mycket.

Efter träningen med stolen så kom hundvakten förbi och det lilla odjuret somnade i hennes famn rätt hårt. Har ett annat bra kort men det kommer en annan dag. Det gick inte att lägga upp just nu på nätet som något strular. Sedan har hon sovit tung i några timmar. Det är jobbigt att tänka istället för att bara springa runt och bita på saker ;) .

1 kommentar:

Emma sa...

Va duktiga dom är! Härligt med trötta hundar efter aktivitet :)
Sv: Det vill vi jättegärna!! Va kul! Liam är ju lite osäker vid hundmöten men brukar gå bra med tikar så det borde funka :) Jag mailar dig i veckan!