lördag 24 april 2010

Viltspår

Snart är det dax att gå mitt först viltspår i livet och även hundarnas. Ska bli väldigt spännade som jag knappt har en aning om hur man gör. Har visat blodet för hundarna i morse och den som var mest intresserad var Anka. Inte så konstigt kanske som hon gillar allt som är äckligt. Astrid var ju i höstas väldigt intresserad av klöven som åkte ner i frysen. Sen trodde jag att det skulle vara lite svårare att få tag på bloder men det var ju lätt som en plätt. Nu vill jag bara ha flera klövar och helts råddjur. Har lite svårt att bestämma mig om jag ska ta med mig alla tre älgklövarna eller om jag ska köra alla hundarna på en. Vad som är bäst för att få ha dem kvar längst.

Någon som vet var man kan köpa klövar eller känner ni någon jägare i närheten av där jag bor i Säter som har sådana hemma.

ska även försöka få med mig kameran så vi kan få det på bild.

3 kommentarer:

Anna sa...

De kommer nog tycka det är intressant med spår. Udi hade skräckblandad förtjustning när hon gick sitt första spår. Supernyfiken, "on edge" och raggen på ända ;-)

Ett litet tips i all välmening bara. Kör inte både personspår och viltspår med samma hund till en början innan ena spårtypen sitter ordentligt hos hunden.

Lätt att hunden växlar ifrån personspåret mot ett korsande viltspår om det ena inte är befäst innan man kör det andra.

Sofie sa...

Tack för tipset Anna. Ska fundera på det. Har en fundering om man ska ta en hund i taget. Men jag känner mig så jäkla taskig så jag får nog ta alla tre. Målet är ju en anlagsprov på alla tre :) men vi får väl se hur det går med den biten.

Anna sa...

Man kan ju ta med alla tre men lägga olika typ av spår till dem :-)

Eller ja börja då med viltspår med alla och när de "kan" det då gå över och köra personspår. Bara så man inte kör allt samtidigt.

Går ju oxå växla så man kör person med någon/några och viltspår med någon/några

Have fun today :-)