fredag 23 april 2010

Spårat

Idag har vi spåret vårat första spår för året. Alla tre hundarna har fått sig ett spår i skogen. Tror att alla tyckte att det var skoj också. Det var lite snö kvar på vissa ställen så det ställde till med lite svårigheter för dem.

Maya var först ut och började med att göra lite annat än att spåra sedan började hon helt plötsligt att spåra. Hennes spår gick även över en lite bäck som hon tog galant. Hon hittade sina två pinner och markerade dem faktiskt med att titta till lite på dem. Duktiga Maya som inte har fattat vad pinnarna är till för.

Anka hade lite svårigheter efter snön och det var nog även annat som ställde till det för henne. Det fanns ju så många olika lukter i skogen. Mycket kan det nog även vara att det hade tydligen varit andra hundar där och spårat på morgonen. Även en älgbajs var intressantare. Men hon blev så glad när man sa att hon var duktig när hon hittade pinnarna.

Astrid började så bra och spårade iväg med glad fart och svansen i bra arbetsmoral. Sedan ställde snön verkligen till det för henne. Efter mycket trixande och hjälp av mig så hittade hon andra pinnen men slutpinnen hittade hon på själv. I ren frustration så började hon intressera sig för andra saker än spåret. Det blev lite för svårt för lillstrumpan. Men det tar vi igen nästa gång.

I morgon ska vi viltspåra med älgklöven i frysen. Har idag inhandlat nötblod på ICA. Nu står det för tinning i kylen. Så idag var en lite uppvärmning för i morgon. Det ska bli spännande och se vad de tycker om klöven och blodet.


2 kommentarer:

Emelie sa...

Vill också köra blodspår på mina troll...

Anna sa...

Vacker bild :-)