torsdag 28 maj 2009

Tränat lydnad i Skönvik

Igår träffade jag Cattis och hennes hundgäng och vi tränade lite lydnad tillsammans på Skönviksområdet.

När hon tragglade på med rutan med sin hund så kämpade jag på med basiska saker som att gå en nybörjar fot. Ja bara Maya kan fot de andra kan väll bara hänga med i svängarna om man säger så.

Astrid ville helst ha godisen och sedan snabbt pinna på frammåt. Fast efter ett tag kändes det som att hon var lite mer med och svansen gick lite fram och tillbaka. Det kändes rätt bra och släpper hon bara tanken på andra saker och lukter kan hon bli riktigt duktig.

Ankan var mest sjövild och hoppade och studsade runt för godisen. Hon är så gullig som hon spärrar ut framtåna när hon blir lite i gasen. Även hon fattade att man skulle gå bredvid matte efter ett tag och att det var matte man skulle kolla på.

Maya var supertänd och var riktigt duktig. Hon börjar hitta positionen och fick till ett riktigt plask läggande i backen. Det gjorde mig extra glad som läggande inte har varit hennes starka sida.

Nu känner jag att träningen gick bättre än väntat så det är bara att träna mera. Så ska nog det blir lite lydiga hundar av alla tre.

Inga kommentarer: