fredag 8 maj 2009

Tänk om någon tog mina hundar

Fick hundsport idag och i den fanns en artikel om hundar som stjäls. Det blir tydligen allt vanligare. Man blir av med dem från tomten, bilen utanför affären. Det händer också att hundar försvinner från lägenheter och villor. Så även om du bor i en liten ort lämna aldrig din hund utanför affären man vet aldrig ifall den kan försvinna. Lämna också hunden hemma ifall du ska åka till affären som de inte drar sig för att dyrka upp bilar. Jag lämnar aldrig mina hundar utanför affären men jag har ibland med dem till affären i bilen. Men aldrig till större städer utan bara en snabbis utanför vårat lilla Ica. Men det känns inte heller bra och jag kommer nog att sluta med det nu efter att jag har läst artikeln. Tänk om man kom hem en dag och en eller alla hundarna är borta. Jag vet inte vad jag skulle göra. Tänk att inte veta vad en vän går för framtid till mötes.

Några exempel från hundsport

*En ung kvinna blev av med sin hund av kamphundstyp när en person hotade henne med pistol, *En liten rottweilervalp var på familjens uteplats på bottenvåningen och en man böjer sig in och tar hunden. *En kvinna får sin hund stulen på tåget fast den sitter i bur, en blir påkommen men säger att han skulle rasta hunden åt kvinnan* En mellanschnauzer blir stulen utanför Ikea i kungens kurva i stochholm * En elva månaders labrador blir stulen utanför en affär men hittades sedan. Misstankar fanns att unghunden skulle användas till träningsobjekt i hundkamp * Polisen gjorde ett tillslag mot en person som arrangerar hundslagsmål. I hans hem hittades en softis som kamphundarna hade tränat på. Hunden fick avlivas. *I göteborg hittar man inte sällan anmälda stulan hundar döda eller svårt sargade. De används som träningsobjek för vuxna kamphundar.

Så tänk på det här nästa gång du ska lämna din hund utanför affären eller i bilen för att snabba handla. Lämna inte heller din hund obevakad på tomten. För vi vill väll inte chansa att inte hunden finns kvar när vi kommer tillbaka.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Usch jag läste med artikeln.. det är ju vidrigt!! Vad är det för fel på folk egentligen??!!

Sorgligt att det ska va så. Jag lämnar aldrig heller mina utanför nån affär och inte heller i bilen där jag inte känner igen mig.

Maria Mel sa...

Jag läste också den artikeln och har hört om två fall här i lilla Kiruna.
Bara tanken är så fruktansvärd!
Det är verkligen som att stjäla någons barn!

Håll koll på era älsklingar!

Norbergarna sa...

Sjukt...Usch.