måndag 8 december 2008

Lydnadsträning i Broarna

Idag följde jag och Maya med Cattis och Ronia till Broarna för att träna lydnad.

Maya var nog lite trött efter gårdagens träning. Eller så var hon fortfarande mätt efter kvällsmaten. Hon var inte lika med som igår men sköte sig riktigt bra ändå. Positionen var mycket bättre än igår tex. Men jag måste komma på nått som jag kan stressa henne lite med så det blir lite mer tempo. Det Maya gillar bäst är ju gott godis men ibland skulle det vara bra att kunna ta till nått annat.

Vad gillar era hundar mer som belöning än godis?

Så vi tränade position, lite fot och hopp över hinder. Samt jag försökte oss på att hoppa i en åtta men jag var inte riktigt med. Hjärnan var nog lite trött idag som jag inte fick riktigt kläm på vägen idag.

Jag och Cattis pratade också om det rätta fotarbetet för oss vid höger och vänster svängar. Vi tror att vi löste problemet. Man ska väll gå med foten som blir innerst i svängen först. Så om man ska svänga till vänster så går man med vänster fot först in i svängen.

Som sista övning för dagen gjorde vi en platsliggning. Maya har inte gjort en platsliggning sedan 2004. Lite övertalning för att få henne att lägga sig ner men sen låg hon som en smäck på backen. Hon rörde inte en fena på 2 minuter. Självklart gick jag fram och belönde henne under tiden men inte en ansats till att resa sig upp. Enda minuset var att hon låg och lät men det var väll lite kallt. Så jag är så stolt över min pingla idag. Duktiga duktiga Maysan det ska nog bli bra det här.

Nu ska jag kolla på Fredrik Steen och hundcoachen.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Roligt att läsa om framstegen :-)

Jag belönar Thira med kamptrasa och boll, vilket hon älskar. Udi belönar jag med köttbullar, kamptrasa eller ja faktiskt en "kattvippa". Udi älskar att jaga svansen på kattvipan och det är ultimat belöning det ;-)

Fotarbete i fot, alltså det spelar igentligen ingen roll. Ser många svänga med vänster fot först i vänstersvängar. Risken är då att att man pressar undan hunden med benet och man kan få nedslag för att hunden tränger. Ett tips är att lägga in småå signaler om att nu händer det snart ngt.

Jag brukar sakta ner farten marginellt och börja vrida överkroppen snäppet före benen. Då hinner de se att nu svänger vi :-) Stannar upp och snurrar på stället och flyttar högerbenet in i svängen.

Ha det gott :-)

Anonym sa...

Kom ju på nu när jag läste Annas inlägg att jag oxå har förberett Ronia förut genom att vrida huvudet lite åt det håll jag ska åt...

Hon var kanonduktig på platsliggningen, det andra såg jag inte så mycket av, hade fullt upp me mitt :) Pep hon lite? Det hörde inte jag, får hoppas på en halvdöv domare om/när du ska tävla :)

Ps...vi var inte på några Broar, utan i Bodarna ;)